Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2019. Március 22. 11:18, péntek | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Félidőnél jár a TeSzedd!

Félidőnél jár a TeSzedd!

Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció - A MÁV-csoport idén is nagy létszámmal vesz részt a gyűjtésben

Idén immár nyolcadik alkalommal rendezik meg a TeSzedd! akciót március 18-24. között, ami ebben az évben a Fenntarthatósági Témahét köré szerveződik. Az idei évben a vasúttársaság 1035 alkalmazottja az egész országban összesen 82 helyszínen gyűjti az elhagyott hulladékot.

A kampány Budapesten a IV. kerületben az Újpest-Rákospalota vasútállomáson kezdődött március 18-án. A nyitó sajtótájékoztatón részt vett Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Nagy István agrárminiszter és Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, valamint Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója. Ezzel hivatalosan is elindult az országos akció, melynek keretében a MÁV-csoport 1035 önkéntessel vesz részt, az egész országban összesen 82 helyszínre vonulnak ki a vasúttársaság dolgozói a héten, hogy összegyűjtsék a nem vasúti tevékenységből származó, de vasúti területeken elhagyott hulladékot.

A MÁV nem csak az akció keretében, hanem egész évben folyamatosan gondoskodik az illegális hulladék elszállításáról. Tavaly a vasúti területekről országszerte 1090 tonna lakossági hulladékhalmot vitetett el a MÁV. Idén eddig 584 tonna (Budapest közigazgatási határain belül található vasúti területekről megközelítőleg 342,5 tonna, vidéki MÁV-területekről pedig 241,5 tonna) jogszerűtlenül elhelyezett szemetet szállíttatott el a vasúttársaság.

A vasúti területek megtisztítása és tisztán tartása a vasúttársaság fontos feladata, ez azonban csak akkor járhat tartós eredménnyel, ha az elvégzett munkát értékelő és a tisztaságot megbecsülő lakóközösségek is együttműködnek a környezet megóvásában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 18:41, péntek | Belföld

GVH: számos ponton módosít a Viber hatósági eljárás miatt

Számos ponton módosít a Viber internetalapú üzenetküldő szolgáltatás a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel