Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Július 25. 08:42, szerda | Helyi

Ez a gép az edzőtermek leghatékonyabb fenékformáló eszköze

Ez a gép az edzőtermek leghatékonyabb fenékformáló eszköze

A feszes, izmos hátsóért való munka a teremlátogatók többségének edzéstervében szerves részt képez.

Gyakori látvány az egyik legformálóbb fenék erősítő gyakorlat, a Hip Thrust, avagy magyar nevén a csípő tolás végzése. Sajnos gép hiányában ezt a gyakorlatot szabad súlyokkal, smith keretben, vagy extrém esetben lábfeszítőben oldják meg, ami azonban helyigényes és veszélyes. Edzőterem üzemeltetőként és edzőként adódik a kérdés, hogy akkor mi a legbiztonságosabb és legkönnyebben kivitelezhető alternatívája ennek az erősítésnek? Mutatjuk.

A fent említett problémára kínál megoldást a Nautilus Glute Drive névre hallgató tárcsasúlyos csípő toló gépe, melyen biztonságosan és a fenék izomcsoportot teljesen elkülönítve végezhető a gyakorlat. A Nautilus Glute Drive-t a csípő tolás nagymestereként is említik, azoknak lett kifejlesztve, akiknek nincs idejük, kellő tapasztalatuk vagy helyük a Hip Thrust (csípő tolás) végzéséhez. Tervezője nem más, mint a TRX Rip Trainer megalkotója, Pete Holman, amerikai gyógytornász, erőnléti edző, amerikai taekwondo bajnok, az amerikai taekwondo válogatott egykori kapitánya.

A Glute Drive számtalan rendkívül előnyös tulajdonsággal rendelkezik. Kényelmes párnázott hevederrel és teljes gerinc megtámasztással javítja a csípő és törzs stabilitását, ergonómiailag megfelelő mozgástartománnyal vezeti meg a gyakorlatot. Súlytartójára összesen 165 kilogrammal terhelhető, így bárki számára elérhető a megfelelő nehézségi szint. Lábtartója ferde, nagyméretű és csúszásmentes felületű, így alacsony és magas felhasználók is könnyedén használhatják. A gép kétoldali biztonsági reteszelése és kioldószerkezete az egyszerű és biztonságos használatot teszi lehetővé. Csapágyazása a Nautilustól megszokható ipari minőségű dupla, szerkezete pedig 3 mm vastagságú ipari acél.

Ez a gép előnyös tulajdonságai és hatékonysága miatt minden konditeremben hihetetlen népszerűségnek örvend, hiszen a rajta végzett kemény munka végeredménye önmagáért beszél. Míg más fenékformálásra irányuló gyakorlatok a combhajlító izmokat is dolgoztatják, ez kifejezetten a hátsót teszi izmosabbá. A sok edző által javasolt guggolással szemben, kifejezett előnye a csipő tolásnak, mint gyakorlatnak, hogy míg az előbbi csupán az alsó, a csípőtolás a felső és az alsó nagy farizmot is aktiválja. Természetesen az edzés akkor lesz igazán hatékony, ha a felhasználók szabályosan és biztonságosan használják a gépet. Ennek érdekében az edzők tehetnek a legtöbbet, hiszen ők azok, akik napi szinten találkoznak a vendégekkel.

A gép használatával, fizikai paramétereivel és megrendelésével kapcsolatosan a Mánia Fitness naprakész tudással rendelkező, folyamatosan képzett szakemberekből álló csapatától további információkat kérhet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.