Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Április 17. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Nagy Benjámin sajtóreferens

Extra második félidő a DEAC-tól, Kosársuli-búcsú a negyeddöntőben

Extra második félidő a DEAC-tól, Kosársuli-búcsú a negyeddöntőben

A negyedik negyeddöntős meccsel folytatódott a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli-DEAC U23 párharc az NB I/B Zöld csoportjának felsőházi rájátszásában.

A helyzet egyértelmű volt: a Kosársuli egy győzelemmel a vasárnapi, mindent eldöntő ötödik mérkőzést harcolhatta volna ki, míg vendégsiker esetén a debreceniek 3-1-gyel lezárhatták volna a csatát, bejutva ezáltal a Cegléd elleni elődöntőbe. A vásárhelyi együttes bízhatott abban, hogy az első, sima debreceni győzelmet hozó meccs (71-47) után a Hódtói Sportcsarnokban sikerült egyenlíteni (77-62), és az újabb debreceni találkozó is egészen sokáig szorosan alakult (69-57).

A kezdés előtt dr. Elek Andrásra, a Kosársuli tavaly április 17-én elhunyt alapítóelnökére emlékezett a csarnok - talán Bandi bá' is örömmel nézte fentről, hogy szép számmal látogattak ki a nézők a nagypénteki meccsre.

Intenzíven kezdődött a játék, mindkét csapat jól kezdett támadásban. A vendégektől Balázsi villogott, míg a Kosársulit Kelemen pontjai repítették, a két említett játékos az első öt percben összesen 15 pontot szórt, 8-7-es elosztással Kelemen javára. A negyed közepén Burko fejezett be szépen egy ziccert, majd Bodócsi 2+1-e adta meg az alaphangot a Varga Ákos triplájával záruló 7-0-s szériához (21-13 a 9. perc elején). A negyed végén Bodócsi triplájánál már tíz pont volt a különbség, de Ságodi, valamint Balázsi kosarai közelebb hozták a debrecenieket (24-18).

A második negyed elején folytatódott Bodócsi remeklése, triplája, valamint kettese után kialakult az addigi legnagyobb vásárhelyi előny (31-20), időt is kért Andjelko Mandic. A legjobbkor tette, hiszen 5-0-s sorozattal zárkózott közelebb a DEAC, majd a negyed közepén Balázsi olvasztotta négypontosra a különbséget. Ekkor Pavlovic, majd Burko kapta össze kosaraival és lepattanóival a Kosársulit, a 19. percben, 39-32-nél ismét össze kellett hívnia csapatát a vendégek vezetőedzőjének. Ismét 5-0 volt a válasz a részükről, igaz, a vezetést nem tudták átvenni, köszönhetően Burko és Pavlovic újabb közelijének. A félidőt Pollák kettese zárta, 43-39-cel mehettek pihenőre a felek.

A szünetben a Kosársuli díjazta március hónap legjobb játékosait: a lányoknál az U14-es csapat legeredményesebb játékosa, a felnőttek között is lehetőséghez jutó Szűcs Regina, míg a fiúknál az U16-os csapat egyik vezére, a hónapban 24 pontot átlagoló Kruzslicz Alex kapott elismerést.

A harmadik negyed tehát úgy indult, hogy a szoros, jó színvonalú meccs egészen a végjátékig kiélezett lesz - végül abszolút nem így alakult. A DEAC ugyanis Pollák triplájával már a 21. percben átvette a vezetést, és Fábián közelije után, a 22. perctől már ki sem adták a kezükből az előnyt. Védekezésben és támadásban is sikerült ritmust és tempót váltaniuk, ezzel a sebességgel pedig nem tudott mit kezdeni a hirtelen széteső Kosársuli, noha a 25. percig tartotta magát a csapat. Neuwirth két hárompontosa, majd Kovács kettese villámgyorsan tízre növelte a differenciát (50-60 a 26. percben), majd Pollák és Gáspár tette teljessé a 12-0-s rohamot. Innen már nem volt visszaút, pláne úgy, hogy a 10-33-mal záruló negyed végén már a húsz pontot súrolta a debreceniek előnye (53-72).

A sok eladott labda mellett az egyéni teljesítmények is visszaestek a Kosársulinál, egyedül a dupla-duplával záró Burko dicsérni való centerjátéka tartotta a tisztes távolságot, de a végjátékban így is őrölni tudott a DEAC. A 36. percben már huszonöt ponttal mentek a vendégek, majd a 39. percben a harmincat is átlépte a vendégek előnye, hogy a végén Udemezue triplája állítsa be a 100-67-es, teljesen megérdemelt győzelmüket. A debreceniek tehát készülhetnek a Cegléd ellen (a másik ágon Győr-Újpest elődöntőt rendeznek), míg a Kosársuli a Kecskemét ellen folytatja a bajnokságot.

NB I/B Zöld csoport, rájátszás, negyeddöntő, 4. mérkőzés:

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli-DEAC U23 67-100 (24-18, 19-21, 10-33, 14-28)

Hódtói Sportcsarnok, 400 néző. Vezette: Földi, Borgula, Drenyovszki

Kosársuli: Pavlovic 8, Knyur -, Kelemen 9/3, Varga Á. 6/3, Varga Z. 7/3
Cserék: Burko 18, Bodócsi 11/6, Bálint 5, Vejinovic 3, Megyesi -, Nánási -, Kass -
Edzőpáros: Utasi Gábor, Szablics Péter

DEAC: Pollák 10/6, Neuwirth 19/15, Balázsi 17/3, Kovács 13/3, Fábián 8
Cserék: Gáspár 16, Ságodi 14/3, Udemezue 3/3, Czermann -
Vezetőedző: Andjelko Mandic


A párharc végeredménye: 3-1 a DEAC javára

Utasi Gábor értékelése: "Hosszú volt a párharc, jobban bírta a DEAC, mi pedig elfáradtunk. Gratulálok az ellenfélnek!"

A Kosársuli célja így az 5. hely megszerzése lehet. Az 5-8. pozíciók eldöntéséért az első párharcot a Kecskemét ellen játssza a csapat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.