Városlista
2022. július 1, péntek - Annamária

Hírek

2022. Április 17. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Nagy Benjámin sajtóreferens

Extra második félidő a DEAC-tól, Kosársuli-búcsú a negyeddöntőben

Extra második félidő a DEAC-tól, Kosársuli-búcsú a negyeddöntőben

A negyedik negyeddöntős meccsel folytatódott a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli-DEAC U23 párharc az NB I/B Zöld csoportjának felsőházi rájátszásában.

A helyzet egyértelmű volt: a Kosársuli egy győzelemmel a vasárnapi, mindent eldöntő ötödik mérkőzést harcolhatta volna ki, míg vendégsiker esetén a debreceniek 3-1-gyel lezárhatták volna a csatát, bejutva ezáltal a Cegléd elleni elődöntőbe. A vásárhelyi együttes bízhatott abban, hogy az első, sima debreceni győzelmet hozó meccs (71-47) után a Hódtói Sportcsarnokban sikerült egyenlíteni (77-62), és az újabb debreceni találkozó is egészen sokáig szorosan alakult (69-57).

A kezdés előtt dr. Elek Andrásra, a Kosársuli tavaly április 17-én elhunyt alapítóelnökére emlékezett a csarnok - talán Bandi bá' is örömmel nézte fentről, hogy szép számmal látogattak ki a nézők a nagypénteki meccsre.

Intenzíven kezdődött a játék, mindkét csapat jól kezdett támadásban. A vendégektől Balázsi villogott, míg a Kosársulit Kelemen pontjai repítették, a két említett játékos az első öt percben összesen 15 pontot szórt, 8-7-es elosztással Kelemen javára. A negyed közepén Burko fejezett be szépen egy ziccert, majd Bodócsi 2+1-e adta meg az alaphangot a Varga Ákos triplájával záruló 7-0-s szériához (21-13 a 9. perc elején). A negyed végén Bodócsi triplájánál már tíz pont volt a különbség, de Ságodi, valamint Balázsi kosarai közelebb hozták a debrecenieket (24-18).

A második negyed elején folytatódott Bodócsi remeklése, triplája, valamint kettese után kialakult az addigi legnagyobb vásárhelyi előny (31-20), időt is kért Andjelko Mandic. A legjobbkor tette, hiszen 5-0-s sorozattal zárkózott közelebb a DEAC, majd a negyed közepén Balázsi olvasztotta négypontosra a különbséget. Ekkor Pavlovic, majd Burko kapta össze kosaraival és lepattanóival a Kosársulit, a 19. percben, 39-32-nél ismét össze kellett hívnia csapatát a vendégek vezetőedzőjének. Ismét 5-0 volt a válasz a részükről, igaz, a vezetést nem tudták átvenni, köszönhetően Burko és Pavlovic újabb közelijének. A félidőt Pollák kettese zárta, 43-39-cel mehettek pihenőre a felek.

A szünetben a Kosársuli díjazta március hónap legjobb játékosait: a lányoknál az U14-es csapat legeredményesebb játékosa, a felnőttek között is lehetőséghez jutó Szűcs Regina, míg a fiúknál az U16-os csapat egyik vezére, a hónapban 24 pontot átlagoló Kruzslicz Alex kapott elismerést.

A harmadik negyed tehát úgy indult, hogy a szoros, jó színvonalú meccs egészen a végjátékig kiélezett lesz - végül abszolút nem így alakult. A DEAC ugyanis Pollák triplájával már a 21. percben átvette a vezetést, és Fábián közelije után, a 22. perctől már ki sem adták a kezükből az előnyt. Védekezésben és támadásban is sikerült ritmust és tempót váltaniuk, ezzel a sebességgel pedig nem tudott mit kezdeni a hirtelen széteső Kosársuli, noha a 25. percig tartotta magát a csapat. Neuwirth két hárompontosa, majd Kovács kettese villámgyorsan tízre növelte a differenciát (50-60 a 26. percben), majd Pollák és Gáspár tette teljessé a 12-0-s rohamot. Innen már nem volt visszaút, pláne úgy, hogy a 10-33-mal záruló negyed végén már a húsz pontot súrolta a debreceniek előnye (53-72).

A sok eladott labda mellett az egyéni teljesítmények is visszaestek a Kosársulinál, egyedül a dupla-duplával záró Burko dicsérni való centerjátéka tartotta a tisztes távolságot, de a végjátékban így is őrölni tudott a DEAC. A 36. percben már huszonöt ponttal mentek a vendégek, majd a 39. percben a harmincat is átlépte a vendégek előnye, hogy a végén Udemezue triplája állítsa be a 100-67-es, teljesen megérdemelt győzelmüket. A debreceniek tehát készülhetnek a Cegléd ellen (a másik ágon Győr-Újpest elődöntőt rendeznek), míg a Kosársuli a Kecskemét ellen folytatja a bajnokságot.

NB I/B Zöld csoport, rájátszás, negyeddöntő, 4. mérkőzés:

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli-DEAC U23 67-100 (24-18, 19-21, 10-33, 14-28)

Hódtói Sportcsarnok, 400 néző. Vezette: Földi, Borgula, Drenyovszki

Kosársuli: Pavlovic 8, Knyur -, Kelemen 9/3, Varga Á. 6/3, Varga Z. 7/3
Cserék: Burko 18, Bodócsi 11/6, Bálint 5, Vejinovic 3, Megyesi -, Nánási -, Kass -
Edzőpáros: Utasi Gábor, Szablics Péter

DEAC: Pollák 10/6, Neuwirth 19/15, Balázsi 17/3, Kovács 13/3, Fábián 8
Cserék: Gáspár 16, Ságodi 14/3, Udemezue 3/3, Czermann -
Vezetőedző: Andjelko Mandic


A párharc végeredménye: 3-1 a DEAC javára

Utasi Gábor értékelése: "Hosszú volt a párharc, jobban bírta a DEAC, mi pedig elfáradtunk. Gratulálok az ellenfélnek!"

A Kosársuli célja így az 5. hely megszerzése lehet. Az 5-8. pozíciók eldöntéséért az első párharcot a Kecskemét ellen játssza a csapat.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 30. 17:30, csütörtök | Helyi

Idén is cirkuszjeggyel jutalmazza a kitűnő tanulókat a Fővárosi Nagycirkusz

A tanévet kitűnő eredménnyel záró általános iskolás diákoknak a Fővárosi Nagycirkusz ingyenes belépőjegyet biztosít nyári előadásai valamelyikére. A Kitűnő Tanuló Program kuponjai szeptember 18-ig válthatók be.

2022. Június 29. 10:44, szerda | Helyi

Vasúti kedvezményt ér a kitűnő bizonyítvány

A MÁV-START és a GYSEV is csatlakozott a Fővárosi Nagycirkusz akciójához, melyben a kitűnő bizonyítványú diákok cirkuszi belépőt kapnak.

2022. Június 29. 10:39, szerda | Helyi

Vonattal vagy Volánbusz-járattal a Balaton Soundra és a Balaton körül

Hétfőtől négy napig váltható kedvezményes TravelPass hetijegy

2022. Június 29. 10:27, szerda | Helyi

Díjmentes hazautazást biztosít a MÁV-START és a GYSEV a 15. Győrkőcfesztiválra utazó gyermekeknek

A MÁV-START és a GYSEV díjmentes hazautazást biztosít Győrből a 2022. július 1-3-ig tartó 15. Győrkőcfesztiválon részt vevő gyerekeknek.