Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. December 21. 21:08, szerda | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Év végi menetrend a Gyermekvasúton

Év végi menetrend a Gyermekvasúton

Programajánló a téli szünetre

A téli szünetben mindennap várja utasait a Gyermekvasút, érdemes egy kisvonatozással egybekötött kirándulást tervezni a budai hegyekbe – szenteste napján és újévkor rövidebb lesz az üzemidő. Idén is két feldíszített vasúti kocsi gondoskodik utazás közben az ünnepi hangulatról, közülük az egyik külső világítást is kapott, így igazi fénykocsiként fut a síneken. December 28-án és 29-én kisvasúti járműbemutatóra várják a családokat Csillebérc állomásra.

Az egyedi díszítésű karácsonyi kocsik a téli szünet végéig mindennap közlekednek: általában a menetrendben meghirdetett hagyományos személyvonatokban lehet ezekkel a hangulatos járművekkel utazni, melyek óránként indulnak a végállomásokról.

December 22. és január 8. közöttmindennap a téli hétvégi menetrend érvényes. A két végállomásról egyaránt óránként indulnak vonatok, Hűvösvölgyből 9:10 és 16:10 között, míg Széchenyihegyről 10:03 és 17:03 között. A hagyományos vonatokon kívül december 31-én nosztalgiavonat is közlekedik C50-es dízelmozdonnyal.

Az ünnepek alatt az üzemidő módosul. December 24-én, szombaton az utolsó járatok jóval hamarabb indulnak a végállomásokról: Hűvösvölgyből 12:10-kor, Széchenyihegyről pedig 13:03-kor.

Január 1-jén, vasárnap az első vonatok a szokásosnál egy órával később, Hűvösvölgyből 10:10-kor, Széchenyihegyről 11:03-kor indulnak.
A menetrend a Gyermekvasút honlapján érhető el.

A két ünnep között igazi családi program is várja a vonatokért rajongó gyerekeket. December 28-án és 29-én Csillebérc állomáson kisvasúti járműbemutatót tartanak, ahol közelebbről is meg lehet nézni több olyan járművet, melyek éppen kerek évfordulójukat ünneplik, így például a 120 éves nyitott peronos aradi személykocsit, hazánk legöregebb, 70 éves C50-es mozdonyát, a 60 éves Mk49-es mozdonyt, és a jövőre 50 éves Mk45-ös mozdonysorozat egyik ismert példányát, Bendegúzt. Csillebérc állomáson a kisebbek papírból elkészíthetik saját menesztőtárcsájukat, jelzőzászlójukat, de kivágóból készíthetnek vasutas sapkát és kismozdonyt is. Mindkét nap 10-től 16 óráig fogadja a látogatókat a rendezvény, melyet a Gyermekvasút fúvószenekarának műsora nyit meg, és napközben kisvasúti témájú előadásokkal is várják az érdeklődőket a szalonkocsiban. Szerdán és csütörtökön a program helyszíne és a széchenyihegyi végállomás között félóránként nosztalgiavonatok is közlekednek, melyeket felváltva továbbít a Gyermekvasút két üzemképes gőzmozdonya.

December 28-án és 29-én kisvasúti járműbemutató lesz Csillebérc állomáson

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.