Városlista
2022. november 29, kedd - Taksony

Hírek

2022. Augusztus 30. 14:39, kedd | Helyi
Forrás: Nagy Benjámin sajtóreferens

Európa-bajnokságon szerepelt a magyar válogatottal a vásárhelyi Angyal Medárd

Európa-bajnokságon szerepelt a magyar válogatottal a vásárhelyi Angyal Medárd

Augusztus 11. és 20. között a bulgáriai Szófiában rendezték a B-divíziós U16-os Európa-bajnokságot.

A magyar válogatott a 13. helyen végzett, a keretben a pályafutását a Kosársulinál kezdő, hódmezővásárhelyi Angyal Medárd Ámonnal.

A pécsi Rátgéber Akadémiánál játszó 15 éves tehetséggel a soraiban a válogatott két győzelemmel (Ciprus és Georgia) kezdte a kontinenstornát, majd Belgium ellen nagy csatában kapott ki az együttes. Ezt követte egy Észtországgal szembeni kiütéses siker, majd az Ausztria elleni drámai hosszabbításos vereség – kevésen múlt a siker és ezzel együtt a negyeddöntő, végül az osztrákok örülhettek.

A folytatásban a 9-16. helyért küzdött a válogatott, ahol a Svájc elleni vereség után sikerült szépen zárni a tornát: Romániát könnyedén, Ukrajnát tizenötpontos hátrányból fordítva győzte le a csapat.

Medárd a jövő szempontjából is fontos tapasztalatokkal tért haza.

„A magyar bajnokság után volt egy hét pihenőm, utána pedig már kezdődött július elejétől az öthetes, kemény válogatott felkészülés, ahol mindenki a legjobbat akarta kihozni magából. Ez idő alatt nem nagyon tudtam hazajönni.

Az Európa-bajnokság nagyon jó volt, az első mérkőzésen volt egy kicsi lámpalázam, de utána ez a drukk már elmúlt. A mérkőzések kemények voltak, az ellenfelek jó játékosokból lettek összeállítva, így a színvonal is magas volt. A csapat érdekében megpróbáltam mindent megtenni, hogy jó legyen a védekezésünk. Elégedetlen vagyok a 13. hellyel, mert úgy gondolom, hogy a legjobb 8-ban lett volna a helyünk, mert egy olyan osztrák csapattól kaptunk ki, akiket 10-ből legalább 8-szor elvernénk. Az Ausztria elleni mérkőzés után mindenki letört volt, csalódottak voltunk, hogy nem jutottunk tovább. Ott egy olyan mélyponton voltunk, ahonnan nehéz volt felállni.

Az összes mérkőzésen hatalmas szívvel játszottunk, nem hagytuk magunkat. Tapasztalatszerzésre nagyon jó volt ez a torna, hiszen nem mindennap játszhatunk ennyi tétmeccset egy szezonban. A hibáimból levontam a tanulságokat és ezeket viszem magammal a pályafutásom során.”

Medárdra a következő időszakban sem vár sok pihenő, hiszen közeleg az új szezon rajtja.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 28. 12:48, hétfő | Helyi

Lejátszotta első mérkőzését a Kosársuli felnőtt női csapata

Lejátszotta történetének első felnőtt női bajnoki mérkőzését a Vásárhelyi Kosársuli. Az egyesület női csapata a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei bajnokságban lép pályára a következő hónapokban.

2022. November 28. 12:39, hétfő | Helyi

Vers a Peronon – adventi különkiadás

A MÁV, a Balatonalmádi Aranyhíd Polgári Egyesülettel karöltve, az elmúlt években nyaranta már megszokott, peronokon hallható versek után újabb nagy fába vágja a fejszéjét.

2022. November 22. 10:52, kedd | Helyi

Újítsuk fel Európát!

Az energiamegtakarítás közös érdek

2022. November 22. 10:49, kedd | Helyi

Saját nevelésű edző a Kosársuli kispadján

Saját nevelésű edző váltja Slobodan Kalinicet a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli kispadján.