Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2022. Augusztus 30. 14:39, kedd | Helyi
Forrás: Nagy Benjámin sajtóreferens

Európa-bajnokságon szerepelt a magyar válogatottal a vásárhelyi Angyal Medárd

Európa-bajnokságon szerepelt a magyar válogatottal a vásárhelyi Angyal Medárd

Augusztus 11. és 20. között a bulgáriai Szófiában rendezték a B-divíziós U16-os Európa-bajnokságot.

A magyar válogatott a 13. helyen végzett, a keretben a pályafutását a Kosársulinál kezdő, hódmezővásárhelyi Angyal Medárd Ámonnal.

A pécsi Rátgéber Akadémiánál játszó 15 éves tehetséggel a soraiban a válogatott két győzelemmel (Ciprus és Georgia) kezdte a kontinenstornát, majd Belgium ellen nagy csatában kapott ki az együttes. Ezt követte egy Észtországgal szembeni kiütéses siker, majd az Ausztria elleni drámai hosszabbításos vereség – kevésen múlt a siker és ezzel együtt a negyeddöntő, végül az osztrákok örülhettek.

A folytatásban a 9-16. helyért küzdött a válogatott, ahol a Svájc elleni vereség után sikerült szépen zárni a tornát: Romániát könnyedén, Ukrajnát tizenötpontos hátrányból fordítva győzte le a csapat.

Medárd a jövő szempontjából is fontos tapasztalatokkal tért haza.

„A magyar bajnokság után volt egy hét pihenőm, utána pedig már kezdődött július elejétől az öthetes, kemény válogatott felkészülés, ahol mindenki a legjobbat akarta kihozni magából. Ez idő alatt nem nagyon tudtam hazajönni.

Az Európa-bajnokság nagyon jó volt, az első mérkőzésen volt egy kicsi lámpalázam, de utána ez a drukk már elmúlt. A mérkőzések kemények voltak, az ellenfelek jó játékosokból lettek összeállítva, így a színvonal is magas volt. A csapat érdekében megpróbáltam mindent megtenni, hogy jó legyen a védekezésünk. Elégedetlen vagyok a 13. hellyel, mert úgy gondolom, hogy a legjobb 8-ban lett volna a helyünk, mert egy olyan osztrák csapattól kaptunk ki, akiket 10-ből legalább 8-szor elvernénk. Az Ausztria elleni mérkőzés után mindenki letört volt, csalódottak voltunk, hogy nem jutottunk tovább. Ott egy olyan mélyponton voltunk, ahonnan nehéz volt felállni.

Az összes mérkőzésen hatalmas szívvel játszottunk, nem hagytuk magunkat. Tapasztalatszerzésre nagyon jó volt ez a torna, hiszen nem mindennap játszhatunk ennyi tétmeccset egy szezonban. A hibáimból levontam a tanulságokat és ezeket viszem magammal a pályafutásom során.”

Medárdra a következő időszakban sem vár sok pihenő, hiszen közeleg az új szezon rajtja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 15:08, szerda | Bulvár

Hollywoodi világsztárokkal várja látogatóit a Budapest Comic Con

Idén is megrendezik Magyarországon a világ legnagyobb és legjelentősebb popkulturális eseményét, a Comic-Cont:

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.