Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. Február 03. 11:59, hétfő | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Érettségire készülnek az Alföldi Galériában

Érettségire készülnek az Alföldi Galériában

Az Alföldi Galéria állandó kiállításában is készülnek az érettségire a Bethlen Gábor Református Gimnázium végzős diákjai.

Mindhárom tizenkettedikes osztály részt vesz Az Alföld művészete – kezdetektől napjainkig című kiállítás termeiben sorra kerülő rendhagyó irodalomórákon, amelyeken a gimnazisták felkészülését Cserjés Katalin segíti.

A Szegedi Tudományegyetem nyugalmazott oktatója a héten megtartott első órán – amelyre a 12. a. osztály Kun Márta tanárnővel érkezett – Móricz Zsigmond világához Tornyai János Juss című festményének változatainak segítségével közelítette a tanulókat, akik elemző kérdések alapján tekintették meg a tárlatot, s válaszaikat közösen értékelték.

A rendhagyó órán a műalkotásokat téma szerint is csoportosították a diákok, s igyekeztek megtalálni a kiállítás szerkezetét meghatározó rendezőelveket. Közben megvizsgálták a kiállított művek színvilágát, s feladatuk volt, hogy egy cselekményt ábrázoló festményen látható jelenethez történetet találjanak ki.

A bethlenesek a tanév folyamán még több alkalommal vesznek részt rendhagyó irodalomórán a Kossuth téri kiállítóhelyen, s készülnek a magyar érettségire, amelynek témái között a regionális kultúra is szerepel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni