Városlista
2024. május 25, szombat - Orbán

Hírek

2021. November 10. 15:21, szerda | Helyi

Eredeti Kalmár rosták és különleges terménytisztító gépek

Eredeti Kalmár rosták és különleges terménytisztító gépek

A két nagyméretű Kalmár-rosta és kukoricamorzsolók mellett egy kisebb magválogató, valamint egy makett is helyet kapott a Tornyai János Múzeum november 12-étől látogatható új időszaki kiállításán,

amely a híres vásárhelyi gyáros és közéleti személyiség, Kalmár Zsigmond (1860-1941) előtt tiszteleg. A közgyűjtemény emeleti termeibe betérőket családi és ipartörténeti fotók, termékkatalógusok és korabeli újságcikkek vezetik végig a Kalmár rostagyár történetén és alapító-tulajdonosának életútján.

A pénteken nyíló kiállítást Bernátsky Ferenc, a Tornyai János Múzeum helytörténész-muzeológusa mutatja be a sajtó képviselőinek november 10-én, szerdán 11 órai kezdettel.

A Kalmár Zsigmond (1860-1941) emlékezete című kiállítás november 12-én, pénteken délután öt órakor kezdődő megnyitójának résztvevőit Dr. Miklós Péter, a Tornyai János Múzeum szakmai tanácsadója és Dr. Kis Andrea, Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város alpolgármestere köszönti, a tárlatot bemutatja és megnyitja Bernátsky Ferenc helytörténész- muzeológus.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 25. 08:16, szombat | Életmód

Két magyar Trófea-díj a világ egyik legnagyobb borversenyén

Két magyar bor, a somlói Tornai Pincészet 2017-es Top Selection Grófi Hárslevelűje és a Royal Tokaji 2018-as 6 puttonyos Tokaji Aszúja is elnyerte idén a legmagasabb elismerést, a Trófea-díjat a londoni International Wine Challenge-en.

2024. Május 25. 08:14, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: haderőt kell építenünk, mert enélkül nem tudjuk garantálni a magyar emberek békéjét és biztonságát

Nem tekinthetjük sajnos azt a forgatókönyvet sem kizártnak, hogy ismét a fegyvereké lehet szó Európában. Ennek az elkerüléséhez erőre van szükségünk

2024. Május 25. 08:13, szombat | Külföld

Putyin: Zelenszkij legitimitása megszűnt

Megszűnt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök legitimitása, a kérdés az, hogy kivel kell tárgyalásokat folytatni Ukrajnában - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz államfő Minszkben.