Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Október 01. 07:05, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Emberfeletti tempóban halad a kerítésépítés a horvát határszakaszon

Emberfeletti tempóban halad a kerítésépítés a horvát határszakaszon

Emberfeletti tempóban halad a kerítésépítés a horvát határszakaszon - hangsúlyozta a honvédelmi miniszter szerdán az M1 aktuális csatornának, miután a magyar-horvát határnál lévő Gyékényesnél terepszemlét tartott.

Simicskó István az M1-nek úgy nyilatkozott: a katonák és a rendőrök gőzerővel dolgoznak. Megjegyezte: a kerítésépítés szempontjából ez egy nehéz szakasz, de munkagépek segítségével igyekeznek a lehető leggyorsabban elkészülni a határzárral.

A Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: Simicskó István Benkő Tibor vezérkari főnökkel tájékozódott az ideiglenes biztonsági határzár eddig elkészült munkálatairól, a katonák elhelyezési és ellátási körülményeiről, valamint a rendőrség munkájában részt vevők tevékenységéről. A Gyékényes térségében tett látogatás során a honvédelmi miniszter és a vezérkari főnök a határzár építésével és az egyéb feladatokkal kapcsolatos további teendőket is meghatározta.

Közleményük szerint a látogatást követően a honvédelmi miniszter úgy vélekedett: "katonáink rendkívül nehéz terepen dolgoznak, ugyanakkor azt tapasztaltam, hogy nagy odaadással, tisztességesen végzik munkájukat". A HM közlése szerint a katonák ellátásáról, munkakörülményeiről jó tapasztalatot szerzett miniszter.

"Minden magyar ember büszke lehet katonáira, akik azért dolgoznak, hogy az emberek biztonságban élhessék hétköznapjaikat" - idézte a HM Simicskó István szavait, aki emellett tiszteletre méltónak nevezte, hogy a katonák "a kialakult válsághelyzetben nem a laktanyákban vannak, hanem védik az ország határait".

A magyar-horvát határon szeptember 18-ára virradó éjszaka kezdődött meg az ideiglenes műszaki határzár építése. Aznap reggel a Kossuth Rádióban, a 180 percnek adott interjújában Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta: a kerítést 41 kilométeren építik ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.