Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Január 12. 12:37, hétfő | Helyi sport
Forrás: Martonosi János-sajtófőnök

Elszenvedte első bajnoki vereségét a Kosársuli

Elszenvedte első bajnoki vereségét a Kosársuli

Kikapott az 5. helyezett Békés otthonában a Vásárhelyi Kosársuli.

A kék-sárgák végig futottak az eredmény után, és nem tudtak mit kezdeni a 27 pontot szerző Komával. Vas Péterék ezzel elvesztették 9 mérkőzés óta tartó veretlenségüket az NBI/B keleti csoportjában.

A hazaiak kezdték jobban a bajnokit, már 7-0-ra vezettek, amikor Rostás Imre betalált, majd az első játékrészben 8-at termelő Varga és Czibere vezérletével 13-nál utolérték a viharsarkiak. A kisszünetig viszont nem sikerült fordítani. 23-22-nél indult a második periódus, de majd három percig egyik háló sem rezdült meg, ekkor Béres szórt egy középtávolit. Czibere és Varga vitte a prímet a vendégeknél, akiknek megint sikerült felzárkózni, ám az újabb villanásával már 19 pontnál járó Komával nem nagyon tudtak mit kezdeni. Csak a félidő előtt kicsivel, 43-43-nál egalizáltak a kék-sárgák, de a pihenőre már 1 pontos hátránnyal vonultak. (51-50)

A harmadik játékrész elején a tavaly még a ZTE-ben játszó Koma Dániel vette hátára társait, továbbra sem találtak ellenszert vele szemben Nyilasék. Ráadásul Béres és Farkas góljaival már 5-re növelte a differenciát a Békés, de Varga duplájával ismét minimálisra csökkent a különbség. Vejinovicsénak folyamatosan kapaszkodniuk kellett, mivel a vendéglátók újra és újra eltávolodtak tőlük. Két perc volt a zárójátékrészig, amikor 69-58 állt az eredményjelzőn, időt kért dr. Elek András, de ez sem segített.

11 pontot kellett volna ledolgoznia a Vásárhelynek az utolsó negyedben, Vejinovics, Czibere, valamint az egyre több szerephez jutó fiatal Rostás Gábor kosaraival befogták ellenfelüket. Erre Farkas hármassal, míg a korábban Hódmezővásárhelyen pattogtató Babut közelivel kontrázott. (78-71) Ezután nem tudott megújulni a Kosársuli, így a csapat a kilenc mérkőzésből álló győzelmi sorozata után elszenvedte első vereségét, de még vezeti a keleti csoportot.

Békési SzSK - Vásárhelyi Kosársuli 91-81

(23-22, 28-28, 22-12, 18-19)

NBI/B csoport 10. forduló, Békési Városi Sportcsarnok, néző.

Vezette: dr. Szakáll I., Vida J. és Gyurka T.

KOSÁRSULI: VEJINOVICS 17/3, Rostás I. 10, Vas 3, Nyilas 7/3, VARGA 17,

Csere: ROSTÁS G. 10, Genal -, CZIBERE 15/6, Gruda 2.

Edző: dr. Elek András és Utasi Gábor

Dr. Elek András: „Csak gratulálni tudok a Békésnek, jól játszottak. Sajnos bedobóink ezúttal sem álltak a helyzet magaslatán.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: