Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Március 28. 11:33, hétfő | Helyi
Forrás: Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

Elfogott embercsempész és illegális migránscsoportok Csongrád-Csanád megyében

Elfogott embercsempész és illegális migránscsoportok Csongrád-Csanád megyében

A rendőrök az éjszaka folyamán elfogtak egy szerb embercsempészt, továbbá 27 illegális migránst Csongrád-Csanád megyében.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei a cseh rendőrökkel együttműködve 2022. március 27-én 22 óra 20 perckor 16 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai indiai és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.


A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei a cseh rendőrökkel közreműködve 2022. március 28-án 3 órakor Domaszék külterületén ellenőriztek egy szerb honosságú Fiat Ducato-t. Az egyenruhások az ellenőrzés során a járműben 11 határsértőt találtak, akik szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
A 20 éves sofőrt az egyenruhások a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre előállították, ahol elszámoltatása folyamatban van.


Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.