Városlista
2022. szeptember 28, szerda - Vencel

Hírek

2022. Május 25. 15:11, szerda | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Éjszakai utazás az Adriára – közvetlen vonattal Budapest és Split között

Éjszakai utazás az Adriára – közvetlen vonattal Budapest és Split között

Ezen a nyáron is elindul a tengerpartra, Splitbe a MÁV-START közvetlen éjszakai járata,

az Adria InterCity. Június 10-étől szeptember 24-éig a főszezonban heti 3 alkalommal, az elő- és utószezonban heti 2 alkalommal légkondicionált, csendes futású, fekvőhelyes és hálókocsikkal közlekedő vonat a város központjába érkezik, az óváros és a kikötő közvetlen szomszédságába.

A Lonely Planet gyűjtéséből a The Guardian által Európa 10 legjobb vasúti élményutazása közé választott Adria InterCity fedélzetén tavaly 5500-nál is többen utaztak. Ebből több mint 2300-an a korszerű és kényelmes utazás elősegítése érdekében a MÁV online jegyvásárlási felületén, a megújult ELVIRA-n vették meg a menetjegyüket a Budapest és Split közötti 789 kilométeres vonatútra. A járat június 10. és szeptember 24. között közlekedik, a főszezonban heti 3 alkalommal, az elő- és utószezonban heti 2 alkalommal. Az elő- és utószezonban, június 10-19-ig és augusztus 29-től szeptember 24-ig Budapestről kedden és pénteken, Splitből szerdán és szombaton indul. A főszezonban, június 19. és augusztus 29. között Budapestről kedden, pénteken és vasárnap, Splitből hétfőn, szerdán és szombaton indul. A vonat menetideje 14 óra, melynek nagy része éjszakára esik: Budapestről 18:45-kor indul, a Balaton déli partján haladva éri el az országhatárt, majd Zágrábot elhagyva vág neki a Dinári-hegységnek, ahol a tengerszint felett közel 900 méter magasan fekvő hágók leküzdése után ereszkedik le a tengerpartra, Splitbe 8:12-kor érkezik. Visszafelé, Splitből a vonat 18:27-kor indul, Budapestre másnap 9:35-re érkezik.

A járaton mindenki megtalálhatja az igényeinek és a pénztárcájának megfelelő, de minden esetben magas színvonalú szolgáltatást. A vonat étkezőkocsival közlekedik, ahol meleg vacsora és reggeli, valamint széleskörű italválaszték áll az utasok rendelkezésére. Az étkezőkocsi az út során végig nyitva tart, ezért kiváló helyszín lehet késő esti beszélgetésekre az aludni szándékozó utastársak zavarása nélkül. A családoknak, baráti társaságoknak a fekvőhelyes kocsik 4 vagy 6 ágyas fülkéi jelentenek kedvező árú, de mégis kényelmes és biztonságos alvási lehetőséget, míg a párokat és a kisebb családokat az 1-3 ágyas hálókocsi-fülkékben egy különleges gördülő szállodai szoba élménye várja. Minden utast este üdvözlőcsomag, reggel pedig jegyárban foglalt meleg ital és reggeli várja – a hálókocsiban utazók többféle reggeli menü közül választhatnak, melyet az étkezőkocsiban is elfogyaszthatnak. Valamennyi fülke légkondicionált és konnektorokkal is felszerelt. Az Utasellátó munkatársai a teljes út során gondoskodnak az utasok kényelméről és biztonságáról, és tőlük kedvező áron további ételek és italok is vásárolhatók.

A háló- és fekvőhelyes kocsikra szóló jegyek a MÁV-START és a GYSEV nemzetközi menetjegyeket árusító pénztárai mellett a megújult ELVIRA felületen (a jegy.mav.hu oldalon), akár regisztráció nélkül is megvásárolhatók. Az interneten vásárolt jegyek kinyomtatva és a MÁV alkalmazásból bemutatva is használhatók utazásra. Jegyek egy útra már 43 eurótól, 6-14 éves gyermekek részére pedig már 15 eurótól is elérhetők. Az Adria InterCity vonat menetrendjével, szolgáltatásaival, az elérhető menetjegyekkel kapcsolatos részletes információk a www.mavcsoport.hu/adria oldalon érhetőek el. A vonaton állatok és kerékpárok nem szállíthatók!

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 28. 15:24, szerda | Helyi

Kevésen múlt a Kosársuli U16 továbbjutása

A hétvégén Fóton játszott az U16-os bajnokság főtáblára jutásáért a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli U16-os csapata.

2022. Szeptember 28. 11:32, szerda | Helyi

Szombat délelőtti változások a Déli pályaudvar és Budapest-Kelenföld között

A Déli pályaudvar és Budapest-Kelenföld között október 1-jén pályakarbantartást végeznek, ezért a vonatok csak egy vágányon közlekedhetnek.

2022. Szeptember 27. 16:02, kedd | Helyi

A regionális bajnokságban folytatja a Kosársuli U14

Egy győzelemmel és egy vereséggel zárta az U14-es bajnokság második előselejtezőjét a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli U14-es csapata Békésen, így már biztos, hogy nem jut főtáblára Vuk Pavlovics edző gárdája.

2022. Szeptember 27. 16:00, kedd | Helyi

Hazai pályán a Kosársuli

A Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia együttesét fogadja szeptember 30-án pénteken 18:30-tól a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli a Hódtói Sportcsarnokban.