Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Március 28. 10:29, csütörtök | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Együttműködési megállapodást kötött a MÁV-csoport és az ELTE

Együttműködési megállapodást kötött a MÁV-csoport és az ELTE

A mai napon a MÁV együttműködési megállapodást kötött az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel.

A megállapodás keretében közös oktatási programok szervezését, szakmai gyakorlóhelyek biztosítására irányuló együttműködési keretek kialakítását és kiemelkedő tehetségek egyéni gondozását is tervezik.

Az együttműködés az oktatás és a szakember-utánpótlás számos területére, például a közösen meghirdetett hallgatói ösztöndíjrendszerre, közös szakmai rendezvények szervezésére is kiterjed.

A MÁV-csoport kiemelt feladatának tartja a felsőfokú utánpótlás biztosítása érdekében a műszaki, informatikai, gazdálkodási és társadalomtudományi képzési területek fejlesztését és támogatását, amelynek megvalósítása érdekében együttműködést alakít ki az Egyetemmel, különösen az Állam- és Jogtudományi Karral, a Gazdálkodástudományi Intézettel, az Informatikai Karral, a Pedagógiai és Pszichológiai Karral és a Társadalomtudományi Karral.

Az egyetem célja, hogy a vállalati kapcsolatok bővítésével erősítse a K+F+I (kutatás+fejlesztés+innováció) tevékenységét, és a MÁV-csoporttal való együttműködés keretében az alaptevékenységek innovációs hasznosulását előmozdítsa. Ennek érdekében a MÁV-csoport együttműködik az egyetemmel, és támogatja annak innovációs tevékenységét.

A megállapodás az alábbi területekre terjedhet ki:

  • részvétel az egyetem alap- és mesterképzésében
  • közös projektek és pályázatok kidolgozása
  • szakmai gyakorlati helyek biztosítása és gyakornokok kiválasztása
  • hallgatói ösztöndíj rendszer működtetése
  • közös szakmai rendezvények megvalósítása

Prof. Dr. Borhy László, az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora hangsúlyozta, hogy a vállalati kapcsolatok erősítése az egyetem számára kiemelt prioritást jelent. „Az ilyen együttműködések teszik többek között lehetővé, hogy a hallgatók számára elérhető választási lehetőségek jelentős mértékben növekedjenek.”

Dr. Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója, az ELTE egykori hallgatója elmondta: „A MÁV Zrt.-nek és leányvállalatainak nemcsak mérnökökre van szüksége, hanem rengeteg más szakterület diplomás szakembereire és az ő szaktudásukra is, például jogászokra, gazdasági szakértőkre, és humánerőforrás-szakemberekre. Meggyőződésünk, hogy az ELTE oktatói, képzései, tudásbázisa, kutatási és fejlesztési tevékenysége, valamint hallgatói több kulcsterületen nyújthatnak semmi máshoz nem hasonlítható támogatást a MÁV-csoport számára.”

Az együttműködési megállapodást a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatóján és az ELTE rektorán, illetve kancellárján kívül a vasúttársaság leányvállalatainak (MÁV-START Zrt., MÁV Szolgáltató Központ Zrt., MÁV FKG Kft. és a MÁV-HÉV Zrt.) első számú vezetői is ellátták kézjegyükkel. A MÁV-csoport eddig a Budapesti Műszaki Egyetemmel, Budapesti Corvinus Egyetemmel, az Óbudai Egyetemmel, a Debreceni Egyetemmel, a győri Széchenyi István Egyetemmel és a Dunaújvárosi Egyetemmel írt alá együttműködési megállapodást. A MÁV vezetése mindent megtesz azért, hogy a cégcsoport számára hosszú távon is biztosítsa a magasan képzett munkaerő utánpótlását, ezért nyitott hasonló összefogásra más felsőoktatási intézményekkel is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:23, szerda | Életmód

Nyolc sztárfellépő és negyven koncert az idei Paloznaki Jazzpikniken

Anastacia, a Brand New Heavies, Tony Hadley, a Morcheeba, az MF Robots, a Son Mieux, a Kraak & Smaak és Izo FitzRoy lesz a 12. Paloznaki Jazzpiknik sztárfellépője augusztus 1. és 3. között a Balaton-felvidéken.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.