Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2019. Április 26. 12:08, péntek | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Egyedi kezdeményezésnek köszönhetően a balatonfenyvesi aluljáró is megszépült

Egyedi kezdeményezésnek köszönhetően a balatonfenyvesi aluljáró is megszépült

A MÁV nem csak a Színezd Újra! kampány keretében támogatja az aluljárók kifestését.

Függetlenül – akár egy személynek vagy egy csapatnak – is van lehetősége kérelemmel fordulni a vasúttársasághoz, hogy a számukra fontos aluljárót új színekbe öltöztethessék.

A pályázati programokon kívül sok egyedi kérelem is érkezik olyan közösségektől, akik szívesen kifestenék a megszépülésre váró aluljárókat. A beérkező alkotásokat a MÁV elsősorban esztétikai és összhatás tekintetében értékeli, és azok megvalósítását engedélyezi, amelyek megítélése szerint alkalmasak arra, hogy a kijelölt vasúti gyalogos aluljárókat díszítsék, javítsák azok hangulatát.
Ilyen egyedi kezdeményezés keretében festették ki a TCH Tárnoki Művészeti Egyesület tagjai a balatonfenyvesi vasúti aluljárót is. A falakat vízben úszó bélyegek, képeslapok díszítik, amin többek között a régi vasútállomás és a kisvasút is megjelenik. Az egyesület már többször nyújtott be pályázatot, amit a vasúttársaság minden egyes alkalommal külön bírált el. A sikeres egyéni pályázatokat követően a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vonalon már több aluljáró is megszépült az egyesületnek köszönhetően.



A MÁV két éve indította el az aluljárók újra festését megcélzó kampányát. Idén tavasszal is több aluljárót kifestenek, most fejeződött be a Mexikói úti és a sülysápi aluljáró dekorálása.

A vasúttársaság bízik benne, hogy az engedéllyel felfestett alkotásokat mindenki tiszteletben tartja, hiszen közös érdekünk a tiszta, rendezett vasúti környezet kialakítása és fenntartása.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni