Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2016. November 15. 12:04, kedd | Helyi
Forrás: Rácz Anett, elnök Mátrix Közhasznú Alapítvány

Egy tonna csoki kerül a jótékonysági Mikulás puttonyba

Egy tonna csoki kerül a jótékonysági Mikulás puttonyba

Idén ezer jól megtömött csomaggal készül a rászoruló gyerekek megörvendeztetéséhez a jótékonysági Mikulás.

A Mátrix Közhasznú Alapítvány, a Karitáció Alapítvány és az Angyali.hu jótékonysági csapata novemberben már szorgosan készülődik a Mikulás ünnepségekre. Több száz kiló szaloncukor, ezernyi csoki és finomság kerül beszerzésre, legtöbbje piaci áron, pénzért kerül megvásárlásra. Sok a rászoruló, sajnos nem tud mindenkihez eljutni a piros Puttonyos, de a kiválasztottak esetében ahova a Mikulás nem jut el, oda csomagküldő futár viszi az ajándékcsomagokat. A jótékonysági Mikulás kórházakba, gyermekotthonokba, anyaotthonokba is ellátogat.

A legkorosabb segítő 70 éves, de középiskolás önkéntes szolgálatosok és a jótékonysági szervezetek munkatársai is ügyködnek az előkészületeken.

Novemberben együtt csomagolnak, készítik december elejére a puttonyba valót. Jól jön minden segítség, az alapítvány várja további segítők és támogatók jelentkezését. Rácz Anett, a Mátrix Közhasznú Alapítvány vezetője szerint fontos a társadalmi összefogás, hiszen egymásra figyelve a társadalom értékrendje jó irányba formálható. Ahttp://www.matrixalapitvany.hu oldalon megismerhető a segítő program. Az alapítvány mindennapi segítő tevékenységeivel a konkrét problémák megoldásán túl gondolkodásmódot is alakítani tud. A hosszabb távú cél, hogy ha a lakosság bajt lát, az emberek ne menjenek el egymás mellett segítségnyújtás nélkül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható