Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2016. November 15. 12:04, kedd | Helyi
Forrás: Rácz Anett, elnök Mátrix Közhasznú Alapítvány

Egy tonna csoki kerül a jótékonysági Mikulás puttonyba

Egy tonna csoki kerül a jótékonysági Mikulás puttonyba

Idén ezer jól megtömött csomaggal készül a rászoruló gyerekek megörvendeztetéséhez a jótékonysági Mikulás.

A Mátrix Közhasznú Alapítvány, a Karitáció Alapítvány és az Angyali.hu jótékonysági csapata novemberben már szorgosan készülődik a Mikulás ünnepségekre. Több száz kiló szaloncukor, ezernyi csoki és finomság kerül beszerzésre, legtöbbje piaci áron, pénzért kerül megvásárlásra. Sok a rászoruló, sajnos nem tud mindenkihez eljutni a piros Puttonyos, de a kiválasztottak esetében ahova a Mikulás nem jut el, oda csomagküldő futár viszi az ajándékcsomagokat. A jótékonysági Mikulás kórházakba, gyermekotthonokba, anyaotthonokba is ellátogat.

A legkorosabb segítő 70 éves, de középiskolás önkéntes szolgálatosok és a jótékonysági szervezetek munkatársai is ügyködnek az előkészületeken.

Novemberben együtt csomagolnak, készítik december elejére a puttonyba valót. Jól jön minden segítség, az alapítvány várja további segítők és támogatók jelentkezését. Rácz Anett, a Mátrix Közhasznú Alapítvány vezetője szerint fontos a társadalmi összefogás, hiszen egymásra figyelve a társadalom értékrendje jó irányba formálható. Ahttp://www.matrixalapitvany.hu oldalon megismerhető a segítő program. Az alapítvány mindennapi segítő tevékenységeivel a konkrét problémák megoldásán túl gondolkodásmódot is alakítani tud. A hosszabb távú cél, hogy ha a lakosság bajt lát, az emberek ne menjenek el egymás mellett segítségnyújtás nélkül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 15. 07:53, szerda | Életmód

Bemutatták G. Fodor Gábor Orbán kontra Soros című könyvét