Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. December 06. 14:42, hétfő | Helyi
Forrás: Rácz Anett, elnök Mátrix Közhasznú Alapítvány

Egy tábla Szeretetcsokival a gyermekekért bárki segíthet

Egy tábla Szeretetcsokival a gyermekekért bárki segíthet

Húszezer tábla csokit gyűjtenek össze a bohócdoktorok

A Szeretetcsoki 2021 csokigyűjtés révén idén is bekapcsolódhat minden jótevő az ünnepi jótékonykodásba. Kórházak gyermekosztályain fekvő gyerekek mesedoktor vizitjein és nélkülöző családok támogatásakor a Mátrix Közhasznú Alapítvány önkéntes jótevői más segítség mellett csokoládét is osztanak.

Óvodai csoportok, általános iskolai osztályok, középiskolás csapatok részvételével a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Mesedoktorok "Szeretetcsoki" csokoládé gyűjtő akciót szervez. A csoportok a közösségükben összegyűjtött tábla csokikkal segítik az alapítvány fontos gyermek és családvédelmi tevékenységét, az alapítvány a legtöbb csokit beküldő csoportokat értékes díjakkal megjutalmazza. Cégek, családok is részesei lehetnek a jótetteknek, melyről részletes tájékoztató a www.szeretetcsoki.hu oldalon érhető el.

Évtizedes múltra tekint vissza az ország első jótékonysági csokigyűjtő programja, mely a tehetősebbek áldozatáról, illetve a rászorulók támogatásáról szól, de egyben megmutatja a közösség erejét is. Évente egyre több céges csapat, iskola, óvoda, baráti csoport kapcsolódik be a csoki gyűjtésbe, így több tízezer csoki kerülhet be a a Mátrix Közhasznú Alapítvány jótékonysági Szeretetcsoki raktárába. Rácz Anett alapítványi elnök elmondta, hogy a jótékonysági gyűjtések célja a beérkező adományok mellett az is, hogy a társadalom tagjait segítsék rávezetni arra, hogy milyen fontos az egymásra figyelés. Apró tettekkel óriási eredmények érhetők el, pl. egy odafigyelőbb társadalom is kialakulhat.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.