Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2019. Március 20. 17:00, szerda | Helyi
Forrás: A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata

Egy hétvégén kettő akció a környezetvédelem jegyében

Egy hétvégén kettő akció a környezetvédelem jegyében

Mi szedjük! Idén is csatlakozik a Csongrád Megyei Kormányhivatal az országos programhoz, a „TE SZEDD!” önkéntes akcióhoz.

Hivatalunk elkötelezett a környezet- és természetvédelem iránt, ezért a hulladékgyűjtés alkalmával ismételten koordináló és vezető szerepet vállalva lépünk fel annak érdekében, hogy közösen tisztítsuk meg szűkebb-tágabb környezetünket. 2019. március 22-én, pénteken 9 órától Szeged több pontján, 4 helyszínen gyűjtjük a szemetet.

  • Csavar sor, sétáló övezet
  • Kukorica utca és a Gömöri utca közötti kiserdő
  • Cserepes sor 47. (Vadaspark előtt)
  • Szeged- Szentmihály (Holt-Tisza melletti terület)


A Víz világnapján a Vadasparkban


A víz világnapja kapcsán a Csongrád Megyei Kormányhivatal arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy sok minden múlik azon, mit isznak a gyerekek.

Hivatalunk a Vadasparkkal együttműködésben készül egy óvodásoknak és iskolásoknak szóló programra 2019. március 22-én, pénteken. Egészségfejlesztő munkatársunk a park területén 10-14 óra között játékos foglalkozás keretében vizes kísérletekkel, verskirakó, puzzle, színező és keresztrejtvény segítségével tart prevenciós foglalkozásokat, amelyek az ivóvízfogyasztás fontosságára és a csapvízre, mint biztonságos élelmiszerre hívják fel a figyelmet. Az előre bejelentkező csoportok ezen a napon, a Szegedi Vízmű Zrt. támogatása révén, fél áron látogathatják a Vadasparkot.

Vasárnap Kék bolygó túra programra várjuk 12-16 óráig a családokat, szintén a Vadasparkba.

Az érdekes interaktív állomásokon Tóth Erika, a kormányhivatal egészségfejlesztési szakügyintézője segíti az érdeklődőket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 18:41, péntek | Belföld

GVH: számos ponton módosít a Viber hatósági eljárás miatt

Számos ponton módosít a Viber internetalapú üzenetküldő szolgáltatás a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel