Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2019. Március 20. 17:00, szerda | Helyi
Forrás: A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata

Egy hétvégén kettő akció a környezetvédelem jegyében

Egy hétvégén kettő akció a környezetvédelem jegyében

Mi szedjük! Idén is csatlakozik a Csongrád Megyei Kormányhivatal az országos programhoz, a „TE SZEDD!” önkéntes akcióhoz.

Hivatalunk elkötelezett a környezet- és természetvédelem iránt, ezért a hulladékgyűjtés alkalmával ismételten koordináló és vezető szerepet vállalva lépünk fel annak érdekében, hogy közösen tisztítsuk meg szűkebb-tágabb környezetünket. 2019. március 22-én, pénteken 9 órától Szeged több pontján, 4 helyszínen gyűjtjük a szemetet.

  • Csavar sor, sétáló övezet
  • Kukorica utca és a Gömöri utca közötti kiserdő
  • Cserepes sor 47. (Vadaspark előtt)
  • Szeged- Szentmihály (Holt-Tisza melletti terület)


A Víz világnapján a Vadasparkban


A víz világnapja kapcsán a Csongrád Megyei Kormányhivatal arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy sok minden múlik azon, mit isznak a gyerekek.

Hivatalunk a Vadasparkkal együttműködésben készül egy óvodásoknak és iskolásoknak szóló programra 2019. március 22-én, pénteken. Egészségfejlesztő munkatársunk a park területén 10-14 óra között játékos foglalkozás keretében vizes kísérletekkel, verskirakó, puzzle, színező és keresztrejtvény segítségével tart prevenciós foglalkozásokat, amelyek az ivóvízfogyasztás fontosságára és a csapvízre, mint biztonságos élelmiszerre hívják fel a figyelmet. Az előre bejelentkező csoportok ezen a napon, a Szegedi Vízmű Zrt. támogatása révén, fél áron látogathatják a Vadasparkot.

Vasárnap Kék bolygó túra programra várjuk 12-16 óráig a családokat, szintén a Vadasparkba.

Az érdekes interaktív állomásokon Tóth Erika, a kormányhivatal egészségfejlesztési szakügyintézője segíti az érdeklődőket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni