Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2016. December 09. 20:51, péntek | Helyi
Forrás: Szöveg: Matuszka József főtörzsőrmester Fotó: Búz Csaba hadnagy

Egészségügyi ismeretek szinten tartása

Egészségügyi ismeretek szinten tartása

Szakfelkészítésen vettek részt az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi Egészségügyi Központjának beosztottjai.

Immár hagyománynak tekinthető, hogy az állomány napi feladataitól függően szakfelkészítéseken gyakorolja be, frissíti fel a mindennapi egészségügyi biztosítási feladatokhoz szükséges szakmai irányelvek szerinti gyakorlati képességeket és az elméleti tudást. Az egyébként is mozgalmas év méltó lezárásaként az Egészségügyi Központ beosztottjai két részletben - november végén és december elején - szinten tartó képzésen vettek részt a Zrínyi Miklós laktanyában.

A képzések instruktorai civil egészségügyi rendszerben dolgozó szakemberek voltak. A Szegedi Sürgősségi Osztály ügyeletvezető orvosa, dr. Cserjés Andrea szakmai ismereteit átadva, a sürgősségi esetek kezelésének elsajátításához nyújtott hasznos segítséget. Az Országos Mentőszolgálat Szegedi Mentőállomásának vezetője, Nyeste Zsolt pedig gyakorlati tanácsokkal látta el a katonákat.


A szituációs gyakorlatok során az egészségügyi szakállomány begyakorolhatta a valós sérültellátást, a beteg-sérült vizsgálat és ellátás során előforduló állapotromlásra való reagálást, illetve a beteg állapotának stabilizálását. A képzésen az oktatók csoportokkal dolgoztak, így személyre szabott visszajelzéseket tudtak adni a feladatok közben.

A dandár egészségügyi állománya a mindennapokban - szerencsére - ritkán találkozik sürgősségi esetekkel, súlyos betegekkel, azonban az ismeretek szinten tartására és frissítésére mindig szükség van, különös tekintettel arra, hogy a szakállomány folyamatosan részt vesz a tömeges bevándorlás okozta feladatok egészségügyi biztosításában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:10, kedd | Bulvár

Böde Dániel folytatja pályafutását

Meghosszabbította szerződését Böde Dániel, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC támadója, aki így a 19. élvonalbeli szezonjára készülhet a nyáron.

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:08, kedd | Sport

Nyolcvan nap a rajtig, 180-190 tagú lehet a magyar csapat

Nyolcvan nap múlva kerül sor a párizsi olimpia megnyitó ünnepségére, az eseményen pedig az előzetes számítások szerint 180-190 magyar sportoló vehet részt.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét