Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Február 02. 15:38, hétfő | Helyi sport
Forrás: Martonosi János-sajtófőnök

Egerben is nyert a Kosársuli

Egerben is nyert a Kosársuli

Izgalmas és fordulatos találkozón győzött a Vásárhelyi Kosársuli Egerben.

A kék-sárgák a szezon legjobb büntetőzésével, a sérült Vas Péter nélkül zsebelték be 11. győzelmüket az NBI/B csoportos bajnokságban. A mérkőzésen fantasztikus produkciót nyújtó Varga Dániel 26 pontot jegyzett, mindössze 3(!) elhibázott dobással, de Nyilas és Czibere is óriásit játszott. Jövő szombaton az Óbudai Kaszások érkeznek a Hódtói Sportcsarnokba.

Alaposan bekezdett a Kosársuli, alig 3 perc után 2-12 állt az eredményjelzőn, a sok nagy harcot megélt Nyilas vitte a prímet. Ezért gyorsan kikérte az első idejét az Eger, azonban ez sem segített nekik, a negyed végén már 14 volt a különbség, amiben kulcsszerepe volt a vendégek 8/7-es büntetőmutatójának.

Lassan indult be a pontgyártás a második felvonásban, de Gruda közelijével tovább tudta növelni vezetését a Vásárhely. Ekkor úgy tűnt állóháború alakul ki a pályán, percekig senki sem talált be, majd újra a büntetőké lett a főszerep, mindkét gárda abból gyűjtögetett. (15-29) A nagyszünet előtt Vejinovics egy triplával, míg Varga közelijével tette egyértelművé, hogy győzelemmel akarnak hazamenni. A Heves megyeik Máté hármasaival próbálták tartani a lépést, több-kevesebb sikerrel.

22 pont volt Mócsaiék előnye a nagyszünet után, gólínséges időszak következett, de beindult az Eger, és Máté zsákolása után már csak 14 volt a hátrányuk. (40-54) Sőt Tóth és Varga Imre kosarai után 10-en belül kerültek. Időt kért dr. Elek András, ennek ellenére folytatódott a vesszőfutás, sőt az egri főiskolások Frey kettesével már lőtávon belül kerültek.(60-66)

Czibere parádéval vált biztosabbá a vendégvezetés, rögtön kétszer talált be az utolsó tíz perc elején a hármas vonal mögül. (62-72) Mátéval szemben viszont továbbra sem volt ellenszere Kelemenéknek, az irányító már 24 pontnál járt ebben az időszakban, mellette Tóth termelt szintén igen lelkesen. A negyed derekán minden előjel nélkül megtorpant az EKF-Eger-KOK SE, sőt Varga Dániel újabb hibátlan büntetődobásai és Czibere ziccere után 66-81-et mutatott az eredményjelző. Az utolsó négy percben nem volt lényeges változás, így a Vásárhelyi Kosársuli begyűjtötte 11. sikerét a 2014-15-ös szezonban.

EKF-Eger-KOK SE - Vásárhelyi Kosársuli 81-97 (12-26, 15 23, 33 17, 21-31)

NBI B csoport alapszakasz. Eger, Eszterházy Károly Főiskola, 50 néző.

Vezette: Balogh Gy., Kisházi B. és Bács Cs.

Kosársuli: VEJINOVICS 14/6, Rostás I. 8, Mócsai -, NYILAS 20/9, VARGA 26.

Csere: CZIBERE 16/9, KELEMEN 8/3, Gruda 2, Genal 3.

Edző: dr. Elek András és Utasi Gábor

Dr. Elek András: „Végre egyszer elégedett vagyok, mert korrigálni tudtuk a harmadik negyedben elkövetett hibáinkat. Ráadásul fontos győzelmet arattunk egy jól felépített, hazai pályán veszélyes ellenféllel szemben.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: