Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Július 14. 15:50, hétfő | Belföld
Forrás: (MÁV-Start Zrt.)

EFOTT: hosszabb vonatok Miskolcra és vissza

EFOTT: hosszabb vonatok Miskolcra és vissza

InterCity-vel komfortosabb, elővételben megváltott helyjeggyel biztosabb a kiválasztott vonaton az utazás.

Több kocsival megerősített vonatokkal és helyszíni információs szolgálattal készül a MÁV-START az idei EFOTT-ra. A rendezvény bejáratához közel a MÁV-START munkatársai menetrendi és díjszabási felvilágosítással is várják a fesztiválozókat: a kitelepült segítőket július 17-től 19-ig 11 és 19 óra között kereshetik kérdéseikkel a vasúton utazók. Folyamatosan figyelni fogja a rendezvény idején az utasforgalmat a MÁV-START az érintett vonalakon, és ahol szükséges és lehetséges, ott további kocsikkal erősíti a vonatokat.

Miskolctapolca ad otthont az idei EFOTT-nak (Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója). Miskolc vasúti megközelítése minden időszakban sűrű menetrendi kínálatú, hiszen Budapestről óránként, Debrecenből kétóránként indulnak vonatok a borsodi megyeszékhelyre. A fesztivál ideje alatt négy szerelvényt biztosan megerősít a MÁV-START: a július 15-én 16 órakor a Budapest Keleti pályaudvarról induló (528-as) sebesvonatot, a július 18-án 16:30-kor a Keleti pályaudvarról induló (IC 506-os) számú Sajó InterCity-vonatot, a július 19-én 9:30-kor a Keleti pályaudvarról induló (IC 564-es) Jázmin InterCityt, valamint a július 20-án 05:35-kor a Miskolc-Tiszai pályaudvarról induló (529-es) sebesvonatot.

Biztos ülőhelyet és komfortosabb utazást jelent, ha a fesztiválozók az InterCity-ket választják a vonatozáshoz. Ezen felül a helyjegyek előzetes értékesítéséből látja a MÁV-START, hogy milyen időszakban, milyen útvonalon lesz szükség további erősítésre. Aki teheti, váltsa meg a menetjegyét már elővételben, így elkerülhető a csúcsforgalom idején a pénztáraknál kialakuló sorban állás is.

Miskolc-Tiszai pályaudvarról közvetlen buszjáratok szállítják az utasokat a fesztivál helyszínére, erről részletes információ a Miskolci Közlekedési Vállalat Zrt. honlapján (www.mvkzrt.hu) olvasható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: