Városlista
2024. június 17, hétfő - Laura

Hírek

2012. Május 08. 07:17, kedd | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Dubaji kézbe került a budapesti szálloda

Dubaji kézbe került a budapesti szálloda

A dubaji Al Habtoor Csoport megvásárolta a budapesti Le Meridien szállodát, az erről szóló szerződést a felek hétfőn Budapesten egy sajtótájékoztató keretében írták alá.

Khalaf Ahmed Al Habtoor, a vállalatcsoport elnöke a tájékoztatón a további befektetési lehetőségeket sem zárta ki.

Khalaf Ahmed Al Habtoor nem kívánta sem megerősíteni, sem cáfolni azt a sajtóértesülést, miszerint mintegy 80 millió dollárért vásárolták volna meg az ötcsillagos szállodát. Hozzátette: hosszú távra terveznek Magyarországon.

A tranzakcióban részt vett az Erste Bank és a CIB Bank.

A korábbi tulajdonos az izraeli CEE Group magyarországi leányvállalatának vezérigazgatója, Nimrod Rinot szerint a dubaji céget más befektetések is követhetik a térségbe.

Nimrod Rinot az MTI-nek elmondta: a szállodát 1998-ban a magyar államtól vásárolta meg a szintén izreali Ofer Brothers Group, majd 2009-ben a cégcsoporthoz tartozó CEE Group vette át a tulajdonjog 95 százalékát, a fennmaradó 5 százalék Ari Yom-Tov izraeli magánszemély tulajdonában volt máig. A dubaji befektetők mind a 100 százalékot megvásárolták.

A CEE vezérigazgatója hozzátette: jelenleg más fejlesztésekre kívánnak koncentrálni, ezért adták el a szállodát.

A Le Meridien Budapest 218 szobával és 7 konferenciateremmel működik. A hotelt a Starwood Hotels and Resorts üzemelteti.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 17. 08:35, hétfő | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: díszőrség lesz a budai Várban

Új tradíció kezdődik a budai Várban, mostantól a hét területvédelmi tartalékos ezred kéthetes váltásban a Honvédelmi Minisztérium főépülete előtt teljesít díszőrséget

2024. Június 16. 10:33, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 24. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Június 16. 10:27, vasárnap | Belföld

Három hét van a választási plakátok eltávolítására

Még valamivel több mint három hetük van az önkormányzati, nemzetiségi és EP választáson induló jelölteknek és jelölőszervezeteknek arra, hogy eltávolítsák a kampány időszakában a közterületeken elhelyezett plakátjaikat.

2024. Június 15. 11:07, szombat | Belföld

Karácsony Gergely: legyen új választás

Legyen új választás, ezt fogom képviselni - jelentette ki a főpolgármester-választás szavazatainak újraszámlálása után Karácsony Gergely a sajtó képviselőinek a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) épülete előtt tartott demonstráció