Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. November 22. 10:12, hétfő | Helyi
Forrás: Nagy Benjámin sajtóreferens

Drámai meccsen kapott ki a Kosársuli a Békéstől

Drámai meccsen kapott ki a Kosársuli a Békéstől

A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli és a Békési SzSK csatája régóta nagy dél-alföldi rangadónak,

egyben az NB I/B Zöld csoport egyik, ha nem a legfordulatosabb párosításának számít, általában végletekig kiélezett és izgalmas játékkal és felfokozott hangulattal.

Ez most sem volt másként, még akkor sem, ha a két csapat eléggé ellentétes előjelekkel várta a mérkőzést: a hazai pályán veretlen Kosársuli legutóbb nagyon fájó módon kapott ki a Tiszaújváros vendégeként, míg a békésiek a gyengébb szezonrajtot követően a legutóbbi két meccsüket (ELITE Basket idegenben, Győr otthon) megnyerték.

Vásárhelyi szempontból nagyon jól kezdődtek a dolgok, Bodócsi és Varga Ákos kosaraival az első percet 4-0-val indította a csapat. A negyed első felének centerpárbajában (Burko zsákolással és triplával, a másik oldalon az előző két szezonban a Kosársuliban játszó Acimovic ketteseivel) sikerült őrizni az előnyt, egészen a 7. percig, ekkor ugyanis a vendégek időkérésüket követően átvették a vezetést. A játékrész vége a miénk volt, Vejinovic büntetője, majd Kovacevic harcias befejezése után 23-23 állt az eredményjelzőn.

A második negyedben bő két és fél percig egyszer sem rezdült a háló, majd beindult az adok-kapok, és fej-fej mellett haladtak a csapatok. A 19. perc elején még 33-32-re ment a Kosársuli, ám Olic és Cvijin triplájával hamar fordult a kocka, és úgy tűnt, lélektanilag jelentősebb különbség is kialakulhat a szünetre (33-38). Az utolsó szó azonban Varga Ákosé volt, aki két kettest is értékesített, teljesen nyitva hagyva a küzdelmet a folytatásra.

37-38-ról rajtolt tehát a második felvonás, ami hamar a Békés javára fordult. 40-40 után ugyanis Balog és Krstic vezetésével 7-0-s rohamot produkáltak a vendégek, majd az előnyük már a tíz pontot súrolta. Hiába kért időt a Kosársuli, jöttek a hibák támadásban és a védekezés sem állt össze úgy, ahogy kellett volna, így kialakult a közte tíz a 27. percre (44-54), ami lényegesen nem is változott a negyed végére (50-59).

Vass hárompontosa után úgy tűnt, elúszhat az esély a végjátékra (50-62), ám Borbáth szűk egy perc alatt egymaga szórt egy 7-0-s szériát, amivel visszahozta a meccsbe a Kosársulit. Egyre inkább feléledt a tűz a csapatban, még úgy is, hogy hiába dolgozott mindkét palánk alatt remekül Burko, Balog tripláival nem lehetett mit kezdeni. Négy perccel a vége előtt, 62-72-ről indult a következő nagy felzárkózás, Varga Zalán és Pavlovic vezényletével kereken két perc alatt sikerült visszajönni 70-72-re, és még azok után is tartogatott fordulatot a meccs, hogy az utolsó perc kezdetére ismét hat pontra nőtt a hátrány (Acimovic büntetője után 72-78). Okos védekezéssel és Varga Ákos bátor támadójátékával az utolsó fél percre előbb négy, majd két pontra zárkóztunk (76-78), hogy aztán Krstic büntetője és a hazai időkérés után Varga Ákos extra hármassal hozza vissza a reményeket az utolsó tizenöt másodpercre (79-79). A remények azonban Krstic jóvoltából haltak el: a vendégek rutinos játékosa előbb lepörgetett pár másodpercet a támadóidőből, majd egy cselt követően dobott, a labda pedig a palánkról a gyűrűbe esett, ami egyet jelentett a Békés 81-79-es sikerével.

A Kosársuli hiába múlta felül szinte minden mutatóban a békésieket, az eladott labdák, a figyelmetlenségek és az elhibázott büntetők (kilenc is kimaradt) megbosszulták magukat, ez pedig az első hazai vereséget eredményezte a szezonban. Burko, Pavlovic, valamint a túloldalon Cvijin dupla-duplával vette ki a részét a meccsből, a legeredményesebb pedig a 26 pontig jutó Balog lett.

NB I/B Zöld csoport, 9. forduló:

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli-Békési SzSK 79-81 (23-23, 14-15, 13-21, 29-22)

Hódtói Sportcsarnok, 250 néző. Vezette: Gál, Radnóti, Mintál

Kosársuli: Varga Á. 14/3, Pavlovic 11, Bodócsi 2, Varga Z. 19/9, Burko 15/3
Cserék: Borbáth 7/6, Bálint 2, Vejinovic 1, Kovacevic 8
Edzőpáros: Szablics Péter és Utasi Gábor

Békés: Krstic 13/9, Balog 26/12, Olic 10/6, Cvijin 13/9, Acimovic 9
Cserék: Okoh 4, Vass 6/6
Vezetőedző: Balog Vilmos

Utasi Gábor értékelése: „Nagyon csalódott vagyok. Valószínűleg a csapatban benne maradt a szörnyű tiszaújvárosi végjáték. Fejben nagyot kell javulnunk és fejlődnünk ahhoz, hogy ezeket a meccseket meg tudjuk nyerni. Ha ez összejön, győztesen fogjuk elhagyni a pályát.”

Az U20-asok folytatták remek sorozatukat, és megszerezték zsinórban a hatodik sikerüket a bajnokságban. A 98-65-ös végeredményt az első negyed alapozta meg (25-9), de mind a négy játékrészt megnyerte a csapat, amelyből Borbáth 22 ponttal, Megyesi 16 ponttal és 18 lepattanóval vette ki a részét, de Bodócsi, Knyur és Németh is tíz pont fölé jutott. A Kosársuli jelenleg ötödik a tabellán.

Folytatás vasárnap, amikor is a felnőttcsapat a Békéscsaba otthonában lép pályára a Hepp Kupában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.