Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. Június 26. 13:20, hétfő | Helyi
Forrás: Török Anita sajtóreferens

Dr. Kovács Péter Pált 95. születésnapján köszöntötték az önkormányzat dolgozói

Dr. Kovács Péter Pált 95. születésnapján köszöntötték az önkormányzat dolgozói

Dr. Kovács Péter Pál a napokban ünnepelte 95-ik születésnapját. Ebből az alkalomból a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal munkatársai köszöntötték.

Gyermekként a szőrháti tanyavilágban élt. Édesapja gazdálkodó, édesanyja háztartásbeli volt. A középiskolát a Bethlen Gábor Református Gimnáziumban végezte, ógörögül tanult, a mai napig foglalkozik is ezzel. Gimnáziumi évei után ismerte meg feleségét, 1945-ben Péter Pál napján tartották az esküvőjüket.

A II. világháborúban tartalékos tisztként, később szakaszparancsnokként szolgált. Hadifogságba került Jászberényben, ahol a helyi pékségben dolgozott. Megbetegedett, hazakerült Hódmezővásárhelyre, ahol hosszú kezelés várt rá. Ezek után nem tudott a családi gazdaságban dolgozni, így beiratkozott barátjával a jogi egyetemre, amit 1951-ben végzett el. Jogtanácsosként dolgozott a Hódikötnél, majd a polgármesteri hivatalban.

3 gyermeke született, a legidősebb fia reumatológus szakorvosként dolgozott Orosházán, autóbalesetben elhunyt. A középső háziorvos Szendrőn, a legkisebb pedig gyermekorvos Damaszkuszban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.