Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. December 13. 10:06, kedd | Helyi
Forrás: Greendex szerkesztőség

Dobd fel a lakásod fenntartható karácsonyfadíszekkel!

Dobd fel a lakásod fenntartható karácsonyfadíszekkel!

Nem kell a boltba szaladni, ha szép karácsonyfadíszeket szeretnénk. Azt is túlzásnak tartjuk, hogy évente frissítsük a díszkészletünket.

Elhoztuk a legjobb, otthon is elkészíthető fenntartható díszeket. Valamelyikhez ollót és ragasztót kell ragadni, de ígérjük, lesz olyan is, amelyet csak pár perc összeállítani, de a siker garantált.

Hóember kartonból vagy kupakból

Kartonból kivágott körökből, de akár összefűzött kupakokból is nagyon helyes kis hóembereket készíthetünk.

https://www.youtube.com/watch?v=XmHvsjv9AzI&t=14s

Vécépapír-gurigából is készülhetnek, bár mi abból inkább angyalkákat alkottunk.

Forrás: makeandtakes.com

Festett fadísz PET-palack aljából

Ez a dísz talán akkor a legemlékezetesebb, ha a legkisebbeknek adjuk ki a feladatot, hogy fessék meg a PET-palackok levágott alját hópehely mintájúra. Ha több egyszínű díszt készítünk, akkor akár egy kisebb fát kizárólag ezzel is feldíszíthetünk, és elmondható, hogy az idei karácsonyfa az upcycling jegyében született.
karácsonyfadísz

Forrás: icreativeideas.com

Angyalka vécépapír-gurigából kétféleképpen

A vécépapír-gurigából hóemberen kívül mást is készíthetünk, például angyalkát, a papírguriga csíkokra vágásával. Nekünk ez az egyik kedvenc díszünk, végtelenül egyszerű, fehérre vagy aranyra festve pedig nagyon elegáns megjelenésű, és kifejezetten szép dísze lehet a fának. A vécépapír-gurigát kizárólag egy kivágott csillaggal dekoráljuk.
karácsonyfadísz

Forrás: sinnenrausch.at

Masnis karácsonyfa fahéj- vagy vaníliarúdból

Nagyon ötletes egy egyszerű fahéj- vagy vaníliarúdra masnikat kötni úgy, hogy a masnik fenyőformát alkossanak. Gyakorlatilag bármilyen használt vagy megmaradt textilt felhasználhatunk. Remek módja annak, hogy az egykor kedvenc, de már esetleg tönkrement ruhadarabokat ily módon örök emlékké varázsoljuk.
karácsonyfadísz

Forrás: rustic-crafts.com

A fahéjat magában is lehet használni, csak színes szalagot kötünk rá, és kész is a 2in1 illatosító és dísz.

Karácsonyfa természetes anyagokból

Ha természetes alkotóelemekből szeretnénk mini karácsonyfát varázsolni, akkor egy fadarabra ragasszunk fel fenyőágakat, és gombokkal díszítsük fel! Különlegesen egyedi, végtelenül helyes kis dísz lesz az eredmény. De akár füzért is készíthetünk több mini fából.



Forrás: livelaughrowe.com

Virágfüzér gombokból

A gombok másra is használhatók. Nagyon hangulatos virágfüzért készíthetünk, ha felfűzzük őket. A nagymama varródobozában biztosan találunk néhány gombot, amelyek dekorációs elemként új értelmet nyernek.
füzér


Forrás: pinterest.com

Csillag fonálból

Ennek a dísznek az elkészítése bizonyára sokakat az általános iskolai technikaórákra emlékeztet majd. Épp ezért lehet jó móka újra elkészíteni belőle párat. A csillag alakúra vágott kartont egyszerűen tekerjük be fonallal!

https://www.youtube.com/watch?v=Ym2f20Zilw0&t=3s

Egér vagy hóember parafa dugóból

Parafa dugóból készíthetünk akár nagyon egyszerű hóembert is, melyre a festés után csupán kartonkalapot kell tennünk, a kicsit nagyobb kihívást kedvelők pedig elkészíthetik ezt az aranyos karácsonyi egeret. A lábai lehetnek fémből, de akár textilből is. Az alábbi linken egyébként további parafa dugós ötletet is találhattok.
podcast cím

https://www.youtube.com/watch?v=LwulSLcib04&t=20s

Valódi és kartonból készült mézeskalács

Nagyon egyedi hangulatú lehet a fa, ha minden évben kizárólag mézeskaláccsal dekoráljuk. A díszek lehetnek valódi mézeskalácsok vagy barna kartonpapírra festett mézeskalácsfigurák is.

Legegyszerűbb a narancs

Szeretem az egyszerű, és kevés munkát igénylő díszeket. Talán a legegyszerűbb a narancsból, citromból vagy vérnarancsból készült díszítés. A citrusokat pár milliméteres vagy fél centiméteres darabokra vágjuk, kicsit leitatjuk, és 3 órára 190–200 °C-os, légkeveréses sütőbe tesszük. Energiaspórolás végett bármi egyéb mellé betehetjük a sütőbe. Így két legyet ütünk egy csapásra. Utána vastag tűvel fonalat vezetünk át a szeleteken.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.