Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Február 05. 11:50, péntek | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

Debrecenig vonatozott a Ferencváros

Debrecenig vonatozott a Ferencváros

A labdarúgócsapatot a MÁV-START saját fejlesztésű IC+ kocsija szállította.

Vonattal, a MÁV-START saját fejlesztésű IC+ kocsijában utazott csütörtökön Debrecenbe, a DVSC elleni felkészülési mérkőzésre a Ferencváros labdarúgócsapata. A különkocsit tartalmazó menetrendszerinti járat már megérkezett a cívisvárosba, ahol 14 órakor kezdődött a zártkapus találkozó.

Január 20-30. között Törökországban edzőtáboroztak az FTC futballistái, akik Belekben jobbára busszal közlekedtek. A változatosság és a csapatépítő jelleg miatt választotta a stáb ezúttal a közös vonatozást, amelyre korábban is volt már példa. A kötöttpályás közlekedés környezetkímélő volta, mint érv is a vasúti utazás mellett szólt, nem megfeledkezve arról sem, hogy egy vonaton szabadabban lehet útközben mozogni, mint egy buszon.

A MÁV-START menetrendszerinti járatában közlekedteti a klub által megrendelt különkocsit.

A nemzeti vasúttársaság szakemberei által Szolnokon kifejlesztett újgenerációs, IC+ vasúti kocsik két prototípusa 2014 októberében utasforgalmi próbaengedéllyel szállított utasokat, majd 2015 júniusában megkapta a típusengedélyt a hazai és nemzetközi közlekedésre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.