Városlista
2024. május 26, vasárnap - Fülöp

Hírek

2020. Október 07. 11:52, szerda | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Csütörtöktől zsűrizik a 67. Vásárhelyi Őszi Tárlatra érkezett alkotásokat

Csütörtöktől zsűrizik a 67. Vásárhelyi Őszi Tárlatra érkezett alkotásokat

Összesen 734 mű közül választják ki az idei kiállítás anyagát

Október 8-ától három napon át zajlik az idei, immár hatvanhetedik Vásárhelyi Őszi Tárlat anyagának válogatása. A héttagú zsűri a kiállításra érkezett valamennyi műalkotásról egyedileg, azokat egyesével megtekintve és bírálva dönt, így állítja össze hazánk legnagyobb múltú, november 22-én nyíló kortárs képzőművészeti tárlatának anyagát.

Szeptember második felében kezdődött a 2020. évi tárlatra regisztrált közel nyolcszáz alkotás begyűjtése. A kiállításnak helyet adó Alföldi Galériába végül 324 művész juttatta el mindösszesen 734 művét.

A művészettörténészekből, az egyes képzőművészeti ágak elismert alkotóiból álló zsűri 515 festmény, 103 grafika, 80 plasztika, 3 multimédia és 33 egyéb, más kategóriába be nem sorolható mű közül választja ki azt a várhatóan kétszáz alkotást, amely a jelen képzőművészetét reprezentálja a 67. Vásárhelyi Őszi Tárlaton.

A szakmai grémium (tagjai: Dr. Pogány Gábor, Képiró Ágnes és Fehér Dávid művészettörténészek, Szabó Klára Petra festőművész, mint a tavalyi tárlat fődíjas alkotója, Gaál József Munkácsy-díjas képzőművész, Gálhidy Péter Munkácsy-díjas szobrászművész ‑ mindketten a Magyar Képzőművészeti Egyetem tanárai ‑, valamint Dr. habil. Miklós Péter, a Tornyai János Múzeum igazgatója) az október 10-i zárónapon dönt arról, hogy ki nyeri el a tárlat fődíját, a Tornyai-plakettet, valamint az Életműdíjat, és ekkor születik döntés a további nagyszámú és kiemelt pénzjutalommal járó elismerések (összesen húsz díj és munkajutalom) odaítéléséről is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 26. 09:06, vasárnap | Kék hírek

Főügyészség: szülei után egy rendőrt is meg akart ölni a pénteken elfogott férfi

Elfogásakor a vele szemben intézkedő rendőrt is meg akarta ölni az a férfi, aki május 24-dikét megelőző napokban megölte idős szüleit Budapesten, IV. kerületi lakásukban

2024. Május 26. 09:05, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 21. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 26. 09:03, vasárnap | Külföld

Az Egyesült Államok visszafogottságra kérte Kínát a Tajvan közelében indított hadgyakorlat kapcsán

Az Egyesült Államok a Tajvan közelében indított hadgyakorlatának korlátozására sürgette a kínai haderőt szombaton, amely a katonai műveleteket az új tajvani elnök beiktatását követően indította.