Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2019. Július 22. 15:23, hétfő | Helyi
Forrás: A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata

Csongrád megyében is élénk az érdeklődés a családvédelmi akcióterv és az EU kártya iránt

Csongrád megyében is élénk az érdeklődés a családvédelmi akcióterv és az EU kártya iránt

Már több mint két hete elérhetők a családvédelmi akcióterv támogatásai.

Szintén július 1-től már a lakóhely szerint illetékes kormányablakok is kiállítják a rendezett jogviszonnyal rendelkező ügyfeleknek az Európai Egészségbiztosítási Kártyát (EU-kártyát), így a Csongrádi, a Hódmezővásárhelyi, a Kisteleki, a Makói, a Mórahalmi, a Szegedi, a Szentesi Járási Hivatal kormányablakai is várják az ügyfeleket EU-kártya ügyintézésre.

A július 1. óta az új lehetőségek kapcsán megtapasztalt megyei, és a hódmezővásárhelyi járást érintő, lakossági érdeklődésről számol be sajtótájékoztató keretében dr. Juhász Tünde, Csongrád megye kormánymegbízottja és dr. Végh Ibolya, a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal vezetője.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 09:20, hétfő | Bulvár

Benézett a nappaliba a kamion

Lesodródott a 64-es főútról, átszakította a drótkerítést és a családi ház oldalába csapódott egy rakomány nélküli nyerges vontató múlt héten Enying Fő utcáján.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Tour de Hongrie - Poelsé a záróetap, Nys az első belga sárga trikós, Dina a legjobb magyar

Thibau Nys nyerte a 45. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, amelynek vasárnapi zárószakaszán Wout Poels diadalmaskodott.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Belföld

Naposan indul a hét, majd megnő a záporok, zivatarok esélye

Napos idő várható gomolyfelhőkkel a hét első felében, 19-25 Celsius-fokos csúcshőmérsékletekkel, majd megnő a záporok, zivatarok esélye - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Férfi kézilabda vb-selejtező - A magyar válogatott kettős győzelemmel jutott ki a tornára

Az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott kettős győzelemmel jutott ki a jövő évi világbajnokságra, mivel 36-23-ra nyert Litvánia ellen a selejtező vasárnapi visszavágóján, Veszprémben.