Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Március 26. 18:17, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Csak akkor változhatnak a szabályok, ha az átoltottság eléri a 2,5 milliót

Csak akkor változhatnak a szabályok, ha az átoltottság eléri a 2,5 milliót

A kereskedelmi és iparkamara, illetve a gazdasági élet szereplői által javasolt változtatások bevezetésére akkor van lehetőség, ha a beadott oltásszám tekintetében Magyarország átlépi a 2,5 milliós határt,

azaz 2,5 millió ember legalább az első oltását megkapta - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken rendkívüli online tájékoztatóján, hozzátéve: ez a jelenlegi számítások szerint a húsvéthétfőt követő néhány napban be fog következni.

Gulyás Gergely hangsúlyozta: a járvány harmadik hulláma minden eddiginél komolyabb feladatok elé állítja az országot. Megismételte a miniszterelnöknek a Kossuth rádióban tett kijelentését, miszerint a jelenlegi számok mellett, pillanatnyilag semmilyen nyitás nem engedhető meg.

Úgy fogalmazott: "egy utolsó közös nagy erőfeszítésre van szükség ahhoz, hogy túl legyünk a járvány harmadik hullámának csúcspontján". Ezért mindenkit arra kért, hogy az érvényben lévő szabályokat tartsa be, a húsvéti ünnepek időszakában is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről