Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Július 19. 16:45, hétfő | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Cegléd és Kiskunfélegyháza között pótlóbuszokkal kell utazni július 18-tól

Cegléd és Kiskunfélegyháza között pótlóbuszokkal kell utazni július 18-tól

A Budapest–Cegléd–Szeged vonalon július 18-tól 29-ig Cegléd és Kiskunfélegyháza között valamennyi vonat helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat pályakarbantartás miatt.

Július 30-tól augusztus 5-ig Kecskemét és Kiskunfélegyháza között kell pótlóbusszal kell utazni.

A pótlóbuszok Ceglédi szállások megállóhelyet, és Nagykőrös állomást nem érintik, Nagykőrösön a Szabadság téri buszmegállóban állnak meg. Katonatelep vasútállomást sem érintik a buszok, helyette a főúton a Veres Péter utcai buszmegállóban állnak meg.

A vágányzár ideje alatt a menetrend is módosul, Budapest és Szeged között az utasoknak egy órával hosszabb eljutási idővel kell számolniuk. A Nyugati pályaudvar és Cegléd között változatlan a menetrend mindkét irányban. Szeged és Kiskunfélegyháza között egy órával korábban közlekednek a Nyugati felé az InterCity-k, míg a másik irányban, Kiskunfélegyháza és Szeged között egy órával későbbi közlekedést vezetnek be a Szegedre tartó IC-vonatoknál.

A Szeged és Fonyód közötti Aranyhíd expresszvonat utasait is érinti az átszállás. Reggel Szegedről a vonat egy órával korábban, 6:57-kor indul; este visszafelé az alapmenetrendhez képest 55 perccel később érkezik meg.

A vasútvonalon Cegléd és Kiskunfélegyháza között több szakaszon és az állomásokon átfogó karbantartást végeznek. Cegléd és Nyársapát között hídszigetelést, vágányátépítést, Nagykőrösön váltócseréket, Katonatelep–Kecskemét között zúzottkő pótlást, vágányszabályozást, Kecskeméten vasúti átjáró átépítést, váltószabályozást, Kecskemét–Városföld–Kiskunfélegyháza között zúzottkő pótlást, vasúti átjárók karbantartását, Városföldön váltócseréket végeznek. A vonalszakaszon az öt átépítés miatt lezárt vasúti átjáró esetében kerülőutat biztosít a kivitelező.

A részletes menetrendről itt tájékozódhatnak: https://bit.ly/3kco0AT

https://bit.ly/3r7hXyN

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.