Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Október 05. 09:52, szerda | Helyi
Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Bukott a gázolajos trükközés

Bukott a gázolajos trükközés

A dél-dunántúli benzinkutas megszüntette a dízelkút és a pénztárgép közötti kommunikációt, és feketén szolgálta ki az üzemanyagot egyes vevőinek.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai épp egy 600 literes IBC-tartály feketetankolása közben ütöttek rajta.

A NAV az adatvagyonán alapuló kockázatelemzés eredménye alapján kezdett el nyomozni az ügyben, a hivatal bűnügyi, rendészeti és jövedéki szakterületének összehangolt munkája vezetett a benzinkút üzemeltetőjének tettenéréséhez.

A kutas az elfogás pillanatában éppen egy fuvarozónak értékesített üzemanyagot ezzel a módszerrel, ekkorra a kisfurgonban elhelyezett 600 literes IBC-tartályba már 250 liter gázolaj átcsorgott. A helyszínen a nyomozók és az őket támogató bevetési egység járőrei megállapították, hogy a gyanúsított a gázolaj-kiszolgáló kútfejet kiiktatta úgy, hogy sem a mérőóra, sem az azzal összekötött online pénztárgép nem mutatta az eladott üzemanyag mennyiségét.

A kétoldalú kommunikációt megszüntetve benzinkutat üzemeltető egyéni vállalkozó mintegy 6700 liter gázolajat adott így el, és összesen 1 millió forint áfát, valamint 570 000 forint jövedéki adót nem fizetett be a költségvetésbe. A gyanúsítottat üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A rajtaütés után a NAV az adózatlan gázolajat, az elkövetéshez használt gépjárművet és készpénzt is foglalt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 17:23, szerda | Életmód

Nyolc sztárfellépő és negyven koncert az idei Paloznaki Jazzpikniken

Anastacia, a Brand New Heavies, Tony Hadley, a Morcheeba, az MF Robots, a Son Mieux, a Kraak & Smaak és Izo FitzRoy lesz a 12. Paloznaki Jazzpiknik sztárfellépője augusztus 1. és 3. között a Balaton-felvidéken.