Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. December 28. 13:31, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Budapestre, Egerbe és Szegedre utaznak a legtöbben szilveszterkor

Budapestre, Egerbe és Szegedre utaznak a legtöbben szilveszterkor

Sorrendben Budapest, Eger és Szeged vezeti a legnépszerűbb belföldi úti célok rangsorát szilveszterkor a Szállás.hu adatai szerint.

A külföldre utazók közül a legtöbben a lengyelországi Zakopanét és Krakkót, valamint Pozsonyt választják.

A szállásfoglaló oldal szerdai közleménye szerint Budapest tavaly is az első, Szeged pedig a harmadik volt, Eger a negyedik helyről ugrott a másodikra. A tízes lista további helyeit sorrendben Hajdúszoboszló, Hévíz, Gyula, Pécs, Siófok, Miskolctapolca és Zalakaros foglalja el.

A külföldi úti célok listájának 4-10. helyein lengyelországi és szlovákiai települések - többségében síközpontok - állnak: Wroclawot Dóval, Bialka Tatrzanska, Liptószentmiklós, Poznan, Újtátrafüred és Karpacz követi a szilvesztert magában foglaló napokon.

Kiemelték, hogy az előfoglalási adatok alapján a legtöbb szálláshely annak ellenére is teltházas lehet, hogy a csomagajánlatok akár 50 százalékkal is drágábbak az év végén.

A foglalások átlagos költsége 13 százalékos éves emelkedéssel az idén megközelíti a 69 ezer forintot, csaknem minden ötödiket SZÉP-kártyával fizetik a vendégek - mondta a közlemény szerint Szigetvári József, a portál ügyvezető igazgatója.

A többség párban, családdal vagy nagyobb társaságban utazik, csupán a foglalások 2,5 százaléka szól egy főre - tették hozzá.

A Szallas.hu adatai szerint a leghosszabb szilveszteri foglalás 30 napra szól, a legdrágább több mint 1 millió 200 ezer forintba kerül, a legnagyobb utazó létszám 34 fő.

A belföldi szállásadók sztárfellépőkkel, zenés műsorokkal, gyermekfelügyelettel várják a vendégeket, az éjféli koccintás és a tűzijáték a legtöbb szilveszteri csomagban alapprogramnak számít - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben