Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Június 04. 15:24, csütörtök | Helyi sport
Forrás: Martonosi János-sajtófőnök

BRONZÉRT KÜZD A KOSÁRSULI

BRONZÉRT KÜZD A KOSÁRSULI

Szombaton este 18 órakor rendezik az NBI B csoportos kosárlabda bajnokság harmadik helyéért folyó párharc második felvonását a hódmezővásárhelyi Hódtói Sportcsarnokban.

Az első mérkőzésen a Salgótarján 14 ponttal győzte le a Vásárhelyi Kosársulit. A kék-sárgáknak 15 ponttal kell nyerniük, hogy hazai pályán rendezhessék meg a mindent eldöntő harmadik találkozót.

Az ennél kisebb arányú diadalnál azonban elképzelhető rosszabb forgatókönyv is. Ha ugyanis Nyilasék kikapnak, akkor véget ér számukra a bajnokság. Mint ismert dr. Elek András csapata hiába nyerte meg az alapszakaszt, mivel a rájátszásban ezzel pályaelőny helyet pálya hátrányhoz jutottak, ami igencsak megnehezítette a dolgukat. (A párharcokban a rosszabb bajnoki helyezést elérő együttesek játszhattak először otthon.)

A vásárhelyieknek nincs túl jó statisztikájuk a Nógrád megyeiek ellen. Eddig háromszor találkoztak a szezonban. Ezekből kettőt húzott be a Konecranes-Salgótarjáni KSE. az őszi bajnoki fordulóban a Vásárhely 18, míg a két idegenbeli rangadón az addigra már összeállt és megerősített tarjániak 28, majd 14 egységgel nyertek.

Mindeközben a döntő első összecsapására is sor került múlt hétvégén. A DEAC hazai pályán csak a hajrában tudott fordítani, és kisebb előnyre szert tenni a visszavágóra, így még teljesen nyíltnak tűnik a bajnoki cím sorsa.

A Vásárhelyi Kosársuli – Konecranes Salgótarjáni KSE mérkőzés 2015. június 6-án szombaton 18 órakor kezdődik.

A belépés ingyenes lesz a Hódtói Sportcsarnokba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -