Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Október 29. 14:25, csütörtök | Helyi
Forrás: Elek András-sajtóreferens

Borsos koncert a Borsos kiállítás finisszázsán

Borsos koncert a Borsos kiállítás finisszázsán

Zongorahangversennyel zárul a Kerámia Központ tárlata.

Borsos Annamária Príma–díjas, Péczely Attila éremdíjas zongoraművész ad koncertet október 30-án, pénteken 18 órai kezdettel a hódmezővásárhelyi Nemzetközi Kerámia Központ Borsos Miklós és tanítványai című tárlatának záróeseményén.

E hét végéig látogatható Borsos Miklós (1906-1992), a 20. század egyik legnagyobb magyar szobrászának, az Iparművészeti Főiskola legendás tanárának és tanítványainak alkotásaiból álló kiállítás a vásárhelyi kerámia komplexumban. Borsos Miklós életművét egy harmonikus, tökéletesen megkomponált és kiegyensúlyozott zeneműhöz hasonlítják a művészettörténészek. E gondolatsorhoz kapcsolódik a kiállítás záró eseménye: pénteken este Borsos Annamária zongoraművész ‑ a kerámia központ és a művésztelep rendezvényeinek rendszeres fellépője ‑ olyan műsorral kedveskedik a Nagy Sándor utcába ellátogatóknak, amely összhangban van a kiállítók karakterével és a kiállítás témájával.

A Borsos Miklós és tanítványai című tárlaton a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum Boros anyaga mellett Benkő Ilona, Borsódy László, Csekovszky Árpád, Fekete János, Gálócsy Edit, Krajovits Margit, Lőrincz Győző, Németh János, Samu Katalin, Schrammel Imre, Urbán Teréz, Végvári Gyula és Veress Miklós alkotásait láthatja a közönség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: