Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Június 26. 14:46, szerda | Külföld
Forrás: MTI

Bilderberg-találkozó - Reding cáfolja, hogy találkozott volna Bajnaival és magyar civil szervezetekkel

Bilderberg-találkozó - Reding cáfolja, hogy találkozott volna Bajnaival és magyar civil szervezetekkel

A kérdésben szereplő urat nem ismerem - jelentette ki Viviane Reding szerdán arra a magyar újságírói kérdésre, hogy találkozott-e Bajnai Gordonnal, illetve magyarországi civil szervezetekkel, és beszélt-e velük a jövő évi magyarországi választásokról.

A kérdéses Bilderberg-találkozóról az EU igazságügyi biztos, az Európai Bizottság alelnöke mindössze annyit mondott az Magyar Televízió brüsszeli tudósítójának, hogy ott volt június elején a Hertforshire-ben tartott konferencián, de az ott elhangzottakról a találkozó szabályai miatt nem beszélhet. Reding ismét kijelentette: a médiában keringő állításoknak semmi közük a valósághoz, és ezt már a múlt héten az Európai Parlamentben is kijelentette.
"A médiában keringő állításoknak a világon semmi közük a valósághoz. Ez tiszta Kaffka" - fakadt ki sajtótájékoztatóján a bizottság alapjogokért, igazságügyi kérdésekért és állampolgárságért felelős alelnöke.
"A civil szervezetekkel sosem találkoztam, az említett urat pedig nem ismerem" - fogalmazott Viviane Reding.
Múlt héten a Magyar Nemzet című napilap egy név nélkül nyilatkozó olasz uniós forrás meg nem erősített információira hivatkozva arról írt, hogy Viviane Reding a zártkörű Bilderberg-találkozón úgy nyilatkozott, mindent megtesz majd, hogy gyengítse a jövő évi magyarországi választások eredményének legitimitását. A lap szerint kijelentette: arra fognak hivatkozni, hogy a szavazók a fülkékben sem merték kifejezni akaratukat, s azt is mondta, hogy ebben segítséget fog kapni főleg az Egyesült Államokból finanszírozott civil szervezetektől, akikkel már előzetes egyeztetéseket is tartott a témában. Bajnai Gordon pedig azt ígérte a Magyar Nemzet értesülése szerint, hogy azzal fog hozzájárulni mindehhez, hogy alátámasztja és tudatosítja a társadalmat eluraló félelmet.

Címkék: EU-Magyarország

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).