Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Január 04. 14:02, hétfő | Helyi
Forrás: Elek András sajtó- és kommunikációs munkatárs

Beszélgetés a fotóművészetről

Beszélgetés a fotóművészetről

A Lucien Hervé Kamera Klub előadássorozata a BFMK-ban.

Az új origóval azaz a fotográfiával, mint művészettel foglalkozik a Lucien Hervé Kamera Klub ma induló előadássorozata. A fotóművészet kezdeteiről Kis Péter, a Kaposvári Egyetem Fotográfia szakos hallgatója tart előadást január 4-én, hétfőn 18 óra 30 perces kezdettel a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

Nagy Péter fotográfus hallgató első, rengeteg képi segédanyaggal prezentált előadásán (moderátor Nagy Blanka fotográfus hallgató) azt a fotográfiai közeget mutatja be, amelynek hatására művészetté nőtte ki magát ez az alapvetően kémiai alapú képalkotási módszer. Az esten szó lesz arról, hogy miként változott a fényképezés megítélése, milyen jövőt vártak a fotótól megjelenése idején az emberek, hogyan hatott a fényképezőgépek és színes fotográfia elterjedése. A történelmi felvezetést követően további négy előadásra várja hétfőnként a Lucien Hervé Kamera Klub a kortárs fotóművészet iránt érdeklődőket a BFMK-ba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: