Városlista
2024. május 27, hétfő - Hella

Hírek

2020. Február 24. 13:30, hétfő | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Best of Őszi Tárlat – a szegedi Bölcsészkaron

Best of Őszi Tárlat – a szegedi Bölcsészkaron

A 66. Vásárhelyi Őszi Tárlat reprodukcióiból nyílt kiállítás csütörtökön a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának folyosógalériájában.

A kiállítást Gyenge Zoltán, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar dékánja és Képiró Ágnes, a Tornyai János Múzeum művészettörténésze nyitott meg. A Vásárhelyi Őszi Tárlatok múltját és jelenét bemutató 12 tabló a legutóbbi kiállítás díjazott alkotóira fókuszál.

– A Tornyai János Múzeum és a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara között létrejött együttműködési megállapodás egy nem túl régi, de annál működőképesebb kapcsolat – fogalmazott megnyitójában a dékán. – Ha valaki nemcsak átutazik Hódmezővásárhelyen, hanem meg is áll, akkor érzékelheti, hogy milyen komoly és gazdag kulturális élettel rendelkezik a város.

Gyenge Zoltán fontosnak tartja, hogy a hallgatóik múzeumokba látogassanak, részt vegyenek kiállítások szervezésében, hiszen a karon jelenleg is folyik művészetelméleti képzés, ahol szeptembertől művészettörténet szak is indul. – Emiatt még inkább szükségünk van az olyan kiállítóhelyekre, amelyek gyakorlati helyek tudnak lenni a hallgatók számára – hangsúlyozta Gyenge Zoltán.

Képiró Ágnes a kiállítási anyag koncepciójáról szólva kiemelte, hogy a Bölcsészkar forgalmas folyosója ideális helyszín arra, hogy a hazánkban közel hét évtizede évente megrendezésre kerülő, országos jelentőségű kortárs képzőművészeti seregszemlét reprezentáló tárlatával minél több egyetemi polgár ismerkedjen meg.
A Best of Őszi Tárlat című kiállítás 2020. április 1-ig várja látogatóit Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának folyosógalériájában.

Fotók: Eifert János és Nemes Réka

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 26. 09:06, vasárnap | Kék hírek

Főügyészség: szülei után egy rendőrt is meg akart ölni a pénteken elfogott férfi

Elfogásakor a vele szemben intézkedő rendőrt is meg akarta ölni az a férfi, aki május 24-dikét megelőző napokban megölte idős szüleit Budapesten, IV. kerületi lakásukban

2024. Május 26. 09:05, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 21. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 26. 09:03, vasárnap | Külföld

Az Egyesült Államok visszafogottságra kérte Kínát a Tajvan közelében indított hadgyakorlat kapcsán

Az Egyesült Államok a Tajvan közelében indított hadgyakorlatának korlátozására sürgette a kínai haderőt szombaton, amely a katonai műveleteket az új tajvani elnök beiktatását követően indította.