Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2016. Január 19. 12:54, kedd | Helyi
Forrás: Török Anita-sajtóreferens

Bessenyei-díj-átadó január 22-én

Bessenyei-díj-átadó január 22-én

A hagyományoknak megfelelően január 22-én, a Magyar Kultúra Napján adják át a 2016. évi Bessenyei Ferenc Művészeti Díjakat Hódmezővásárhelyen, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

A pénteken 17 órakor kezdődő díjátadón köszöntőt mond Almási István polgármester és B. Élthes Eszter. 18 órától a vásárhelyi díjazottak tartanak gálaestet.

Hódmezővásárhelyen 2009 óta a Magyar Kultúra Napján kerül átadásra a Bessenyei Ferenc Művészeti Díj. A félmillió forintos pénzjutalommal járó elismeréssel minden évben olyan művészeti csoportot, illetve személyt díjaz Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata, akik a magyar kultúra területén kiemelkedő tevékenységet folytatnak, méltóan képviselve Bessenyei Ferenc, a magyar színjátszás "fejedelmének" szellemiségét.

A Bessenyei-díj ünnepén Almási István polgármester és B. Élthes Eszter mondanak köszöntőt január 22-én 17 órai kezdettel, Közreműködik Rakonczai Kitti, a Németh László Gimnázium és Általános Iskola diákja, a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola tanulói, valamint a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekara.

A díjátadót követően, pénteken este hat órától a vásárhelyi Bessenyei-díjasok adnak gálaműsort. Az esten fellép Hegedűs Endre Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész, Fogarassy Judit táncművész és tanítványai, Zoltán Péter klarinétművész, a Hódmezővásárhely Helyőrségi-, illetve Fúvószenekar, a Fandante Kamarakórus és a Kankalin néptáncegyüttes.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt