Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Január 08. 16:16, csütörtök | Helyi sport
Forrás: Martonosi János-sajtófőnök

BÉKÉSEN FOLYTATNÁ BAJNOKI MENETELÉSÉT A KOSÁRSULI

BÉKÉSEN FOLYTATNÁ BAJNOKI MENETELÉSÉT A KOSÁRSULI

A Hepp-kupa döntőben elszenvedett vasárnapi vereség után Békésen javíthat szombaton a Vásárhelyi Kosársuli az NBI/B keleti csoportjában.

Erre minden esélye megvan a kék-sárgáknak, akik épp a kupasorozatban, a nyolc közé jutásért győzték le a viharsarkiakat. Ennek ellenére senki sem számíthat könnyű sikerre.

Már csak ezért sem, mert az idén újonc Békés megyeiek meglepetésre vitézkednek a bajnokságban, és 5-4-es mutatóval az ötödik helyet foglalják el a tabellán. Leginkább Koma Dániel és Farkas Gergő nyújtott eddig kiemelkedőt náluk. Mellettük több, korábban Hódmezővásárhelyen nevelkedett, vagy ott szerepelt kosaras van a gárdában. Így például Bere Márton, Csorba Szabolcs és Kiss Gergő sem maradt adós eddig a jó teljesítménnyel. Korábbi találkozóikon legyőzték az Egert, a TF-et, a Szolnokot, a Kecskemétet, valamint a sereghajtó Budafokot.

A tények azonban azt mutatják, hogy dr. Elek András tanítványai a presztízsmeccs egyértelmű esélyesei. A listavezető Kosársuli(az NBI/B-ben egyedüliként) még nem talált legyőzőre a 2014-15-ös bajnoki szezonban. A kérdés csupán az, hogy Vas Péterék mennyire tudták kiheverni a múlt hétvégi kétnapos kupadöntő fáradalmait. A hosszú kispad, a kiegyenlített játékosállomány és a hibátlan, kilenc győzelemből álló sorozat viszont mindenképpen mellettük szól. Emellett borítékolható, hogy a múlt vasárnapi Debrecen elleni vereség után még a korábbinál is nagyobb elánnal küzdenek a 10. diadalukért.

A Vásárhelyi Kosársuli legközelebb január 25-én lép pályára a Hódtói Sportcsarnokban. Nyilasék akkor a Kecskemétet fogadják majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: