Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Augusztus 31. 14:45, szerda | Sport
Forrás: Grayling

Bejutott a legjobb ötbe a magyar csapat

Bejutott a legjobb ötbe a magyar csapat

Idén is Genfben rendezték meg a Cukorbeteg Labdarúgó Világkupát.

2011. augusztus 26-28. között rendezték meg a diabétesszel élő gyerekek ötödik nemzetközi labdarúgó-bajnokságát, a Diabétesz Junior Kupát a genfi Bout-du-Monde Stadionban. A bajnokságon 120 játékos vett részt 16 országból, Magyarország pedig egy 10 fős csapatot delegált a megmérettetésre. A kezdeményezés célja a fiatalok cukorbetegség kezelésével kapcsolatos ismereteinek bővítése. 

 

Ötödik helyezettként végzet a magyar junior csapat a diabéteszesek világkupáján. Az öt mérkőzésből 3 nyert meccs nem volt elegendő teljesítmény ahhoz, hogy a csoportos mérkőzéseken tovább jussanak. Csehország és Hollandia jobbnak bizonyult, de mindenképp sikernek könyvelhetjük el, hogy az elmúlt éveket figyelembe véve a magyar csapat az idei találkozón bizonyított legeredményesebben.

Magyarországot tavaly nyolc fiatal focista képviselte, akik egy nemzetközi csapatot erősítettek. Idén sikerült egy teljes csapatot felállítani: hat játékos Győrből, a többiek pedig Budapestről érkeztek. A csapat tagjai 10 és 12 év közöttiek. Kezelőorvosaik és inzulinpumpa-oktatójuk kísérte őket és biztosította a hátteret a gondtalan versenyzéshez.

„Rendkívül fontos a fiatalok életéhez igazítani a diabétesz kezelését, és nem fordítva” – magyarázza Dr. Gelencsér Éva, a Soproni Erzsébet Oktató Korház diabetológus szakorvosa. „Fontos, hogy a fiatal cukorbetegek tudjanak és akarjanak sportolni, és élvezzék is.”

A szülők és drukkerek a www.diabeteszkupa.com oldalon kísérhették figyelemmel a verseny alakulását és szurkolhattak a magyar csapatnak. A honlapon további információk és videók is elérhetőek.

A támogatók egy cél érdekében fogtak össze

A Diabétesz Junior Kupa a diabétesz kezelésében alkalmazott orvostechnológiai megoldások terén világelső Medtronic szervezésében zajlik. A cég együttműködő partnerei a Bayer Health Care Diabetes Care diviziója, az Eli Lilly, a Nemzetközi Diabétesz Szövetség (IDF), a Diabétesszel Élő Gyermekek és Felnőttek Nemzetközi Egyesülete (ISPAD), a Fiatalkori Diabétesz-kutatási Alapítvány (JDRF), a Puma, a Pepsi Lipton International, a Genfi Egyetemi Klinika (HUG), a Philias Alapítvány és a Theodora Alapítvány.

Címkék: cukorbeteg

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 12. 06:46, péntek | Sport

Közel 100 vetélytárssal küzd meg - Gender Tamás Junior

Gender Tamás Junior 2024.04.10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyez.