Városlista
2022. július 1, péntek - Annamária

Hírek

2022. Április 04. 14:26, hétfő | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Befejeződtek a karbantartási munkálatok Vác-Alsóváros megállóhelyen

Befejeződtek a karbantartási munkálatok Vác-Alsóváros megállóhelyen

Vác-Alsóváros is szerepel a vasúttársaság legforgalmasabb helyszíneit érintő „50 megújuló állomás” programjában.

A megállóhelyen most új utasbeállókat, utastájékoztatási- és kamerarendszert telepítettek, továbbá a térvilágítást és a peronbútorokat is kicserélték.

A vasúttársaság kiemelt feladatként kezeli a személyszállítás szolgáltatási színvonalának emelését, amelynek fontos eleme az állomási környezet szépítése, kulturáltabb utasforgalmi terek kialakítása. Ennek érdekében Vác-Alsóváros megállóhelyen összesen nettó 277,5 millió forintos beruházásban valósultak meg karbantartási és felújítási munkálatok az elmúlt egy ében, a MÁV FKG és külső partnerek kivitelezésében.

A peronokon a régi padok és szemetesek helyére új peronbútorok kerültek, és megvalósult a térvilágítás cseréje is. A teljes utastájékoztató rendszert és a hangos utastájékoztatás is felújították, valamint új digitális tájékoztatótáblákat és hozzájuk tartozó órákat is kihelyeztek. A középperonon és a szélső peronon is két-két padokkal és világítással ellátott új utasbeállót helyeztek ki. A megállóhely biztonsága érdekében térfigyelő kamerákat telepítettek több helyre. Továbbá a peronra vezető lépcsők, lépcsőtető, és peron melletti betontkorláton is elvégezték a szükséges karbantartási munkálatokat. Vác-Alsóvárosra három új jegykiadó automata is kikerül még tavasszal, a kihelyezéshez szükséges előkészítést is most végezték el.

A főváros és Vác között a járvány előtti időszakban évi közel 3 millióan, de még 2020-ban és 2021-ben is több mint másfél millióan utaztak ezen a szakaszon, Vác-Alsóváros megállóhelyen pedig 4-500 ezer utas száll fel vagy le. Jól látszik, hogy a Budapest-Szob (70-es) vasútvonalnak az elővárosi közlekedésben fontos szerepe van, ezért a vonal szolgáltatásfejlesztéseit a vasúttársaság kiemelten kezeli. Tavaly tavasszal jelent meg az első, 600 ülőhellyel rendelkező KISS ezen a vonalon, ma már munkanapokon két vonat kivételével minden vonat emeletes motorvonatból, hétvégén pedig valamennyi elővárosi vonat KISS, illetve FLIRT-motorvonatból áll. A korszerű járművek forgalomba állásával jelentősen javult a menetrendszerűség, a menetrendi stabilitás a Budapest–Vác–Szob vasútvonalon. Köszönhetően a KISS-ek lényegesen jobb menetdinamikájának, gyorsabb utascseréjének az állomási tartózkodási idők rövidültek.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 30. 17:30, csütörtök | Helyi

Idén is cirkuszjeggyel jutalmazza a kitűnő tanulókat a Fővárosi Nagycirkusz

A tanévet kitűnő eredménnyel záró általános iskolás diákoknak a Fővárosi Nagycirkusz ingyenes belépőjegyet biztosít nyári előadásai valamelyikére. A Kitűnő Tanuló Program kuponjai szeptember 18-ig válthatók be.

2022. Június 29. 10:44, szerda | Helyi

Vasúti kedvezményt ér a kitűnő bizonyítvány

A MÁV-START és a GYSEV is csatlakozott a Fővárosi Nagycirkusz akciójához, melyben a kitűnő bizonyítványú diákok cirkuszi belépőt kapnak.

2022. Június 29. 10:39, szerda | Helyi

Vonattal vagy Volánbusz-járattal a Balaton Soundra és a Balaton körül

Hétfőtől négy napig váltható kedvezményes TravelPass hetijegy

2022. Június 29. 10:27, szerda | Helyi

Díjmentes hazautazást biztosít a MÁV-START és a GYSEV a 15. Győrkőcfesztiválra utazó gyermekeknek

A MÁV-START és a GYSEV díjmentes hazautazást biztosít Győrből a 2022. július 1-3-ig tartó 15. Győrkőcfesztiválon részt vevő gyerekeknek.