Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Augusztus 21. 13:49, szerda | Helyi
Forrás: Martonosi János kommunikációs szakértő

Befejezi a játékot Vas Péter

Befejezi a játékot Vas Péter

Befejezi sportolói pályafutását Vas Péter, a Vásárhelyi Kosársuli húzóembere.

Az egyesület „gyilkos” távoli dobásairól, kötél idegeiről, kimagasló védőjátékáról és kiváló fizikumáról is híres és sajátnevelésű 34 éves kosarasa 10 éve tért vissza az NBI A-s Dombovártól, hogy számtalan sikerrel és nagy győzelemmel örvendeztesse meg a kék-sárga szurkolókat. A rajongóknak azonban nem kell megijedniük, hiszen a sportoló ezután a pálya mellől, a szakmai stábban segíti majd a vásárhelyieket.

Sok víz folyt le a Tiszán a 2009/2010-es szezon óta, de még annál is több játékos fordult meg azóta Vásárhelyen. Nyugodtan elmondhatjuk, hogy a 6-os mezben szereplő spíler jelentette az állandóságot, akire ez idő alatt bátran építhetett a gárda összes edzője, így dr. Elek András, Czuprák László, Utasi Gábor és Tóth Tamás is. Ezalatt az idő alatt többször cserélődtek le a társak a parketten, az új csapattagok előtt pedig mindig példaképként szerepelhetett, hiszen munkabírása és alázata a fiatalok fejlődésében és fejlesztésében is fontos szerepet játszott. Természetesen a sikerek sem maradtak el, több alapszakasz győzelemmel örvendeztették meg a Hódtói Sportcsarnok közönségét, sőt a Hepp Kupa siker is csak egy hajszálon múlt.

„Biztos sokakban felmerül a kérdés, hogy miért vonulok vissza viszonylag hamar, hiszen sokan még a negyedik x-ig is kitolják a levezető időszakukat. Akik a csapat körül mozogtak tudják, hogy az elmúlt években már egyre nehezebben tudtam vállalni a játékot, főleg a rakoncátlankodó Achillesem miatt, ami sajnos eddig sem tudott regenerálódni”kezdte mondandóját Vas Péter.

Hozzátette: egyetlen sportoló sem igazi sportoló, ha azt érzi, hogy valami miatt nem tudja a maximumot nyújtani a pályán, és sajnos ezzel ő így volt az előző néhány szezonban. „Nagyon nagy hálával tartozom mind a közönségnek, mind pedig a Kosársulinak, hiszen a szurkolók és az egyesület nélkül nem lehettem volna ennyire sikeres” – emelte ki a kék-sárgák 6-osa.

A Vásárhelyi Kosársuli viszont nem „engedi el” ennyire könnyen Vast, aki az utóbbi években már edzőként is bontogatta szárnyait. Mint mondta, klubja is megértően állt a visszavonulásához. Ráadásul kamatoztatnák szakmai tapasztalatait, és óriási teherbírását. A most „nyugdíjba” vonuló kosárlabdázó ezentúl a neki felajánlott utánpótlás szakosztályvezetői pozícióban bizonyíthatja rátermettségét. Egy azonban biztos: az NBI B zöld csoportjában induló Hódmezővásárhelynél nagyon fognak hiányozni az általa szép számmal elsüllyesztett hajszálpontos hárompontosok, a labdaszerzések és a látványos zsákolások.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak