Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2016. Február 18. 16:21, csütörtök | Helyi
Forrás: Göbl Vilmos Miniszterelnökségi Sajtóiroda

Balog Zoltán és Lázár János adja át a megújult makói és hódmezővásárhelyi kórházat

Balog Zoltán és Lázár János adja át a megújult makói és hódmezővásárhelyi kórházat

Két egészségügyi intézményt érintő, összesen 3,243 milliárd forint értékű kórházfejlesztés zárul Csongrád megyében.

A makói és a hódmezővásárhelyi kórház integrációját és fejlesztését segítő program keretében megvalósult beruházást Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumát és Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter adja át.

A hódmezővásárhelyi és a makói kórház 2013. februári egyesülésével létrejött Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó intézmény integrációját és fejlesztését segítő pályázati program a végéhez ért.

A 3,243 milliárd forint összköltségű beruházás keretében a makói intézményben sor került többek között a radiológia és a járóbeteg szakrendelő felújítására, új intenzív osztály kiépítésére. Megújult az urológia, a kardiológia, a véradó állomás, a tüdőgondozó és a központi betegfogadó, valamint javultak a pszichiátriai osztály betegellátási körülményei. A program keretében a hódmezővásárhelyi intézményben új épület került kialakításra, amelynek alagsorában a patológiai részleg és a központi gyógyszertár, a földszinten, valamint az első emeleten – a korábban a kórháztól elkülönülten, leromlott állapotú épületben működő helyett kialakított – új járóbeteg szakrendelő kapott helyet. Sor került a központi „A” jelű épületben található diagnosztikai szárny felújítására, átalakításra, amely érintette a radiológiai egységet, a szülészetet, az intenzív osztályt, valamint a központi műtő egységet.

A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó integrációját támogató struktúraváltás című (TIOP- 2.2.6/12/1/B jelű) pályázat fejlesztéseinek köszönhetően megvalósult a két intézmény struktúrájának átalakítása és korszerűsítése, amely a funkciók ésszerű és a hatékonyságot növelő megosztásával jelentősen emeli a betegellátás színvonalát az intézmény által érintett településeken élők számára.

A beruházás a hódmezővásárhelyi kórházban történő fejlesztésekkel zárult, a megújult intézményeket, valamint az új szakrendelő épületét Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumát és Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter adja át 2016. február 19-én, pénteken 14 óra 30 perckor. Az eseményen köszöntőt dr. Kallai Árpád az intézmény főigazgatója mond.

Helyszín:

Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó

Hódmezővásárhely, Dr. Imre József utca 2. (Új szakrendelő épülete I. emelet, aula)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 08:16, kedd | Belföld

Újabb két Airbus H225M helikopterrel bővült a Magyar Honvédség flottája

Két újabb H225M típusú helikopter érkezett a Magyar Honvédséghez az Airbus Helicopters franciaországi gyártóközpontjából

2024. Május 14. 08:14, kedd | Külföld

Eurobarométer: a fiatalok 64 százaléka szavazni kíván a közelgő európai parlamenti választásokon

Az európai fiatalok 64 százaléka szavazni kíván a június 6. és 9. közötti európai parlamenti választásokon, a megkérdezett fiatalok 38 százalékának véleménye szerint a szavazás a leghatékonyabb módszer a véleménynyilvánításra

2024. Május 14. 08:13, kedd | Belföld

Köznevelési főosztályvezető: 579 ezer notebookot kapnak a diákok és pedagógusok jövő decemberig

Jövő decemberig összesen 524 ezer személyes használatú, oktatási célt szolgáló notebook kerül a diákokhoz és 55 ezer a pedagógusokhoz - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési stratégiai főosztályvezetője Kecskeméten hétfőn

2024. Május 14. 06:00, kedd | Bulvár

Az önkéntes véradás fontosságára hívja fel a figyelmet a Magyar Posta új bélyege

Az önkéntes véradás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet a Magyar Posta egy új, alkalmi bélyeg kibocsátásával