Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Február 07. 05:01, szerda | Belföld
Forrás: mti

Az okostelefon tulajdonosok 29 százaléka tartja magát telefonfüggőnek

Az okostelefon tulajdonosok 29 százaléka tartja magát telefonfüggőnek

Magyarországon az okostelefon tulajdonosok 29 százaléka tartja magát telefonfüggőnek, ami jelentősen elmarad a 42 százalékos régiós átlagtól

- derül ki a Huawei megbízásából, az Ipsos által, az okostelefonok napi használatáról készített felmérésből.

A felmérésből kiderült, hogy a magyaroknak csupán 62 százaléka használja hanghívásra a készülékét, szemben a 73 százalékos európai átlaggal. A válaszadók 83 százaléka fotózásra használja okostelefonját, a megkérdezettek 77 százaléka szöveges üzenetek küldésére, 76 százaléka pedig a telefonján keresztül lép fel a közösségi oldalakra.

Arra is rámutattak, hogy a magyarok többsége egy órát sem bír ki a mobilja ellenőrzése nélkül, a válaszadók 38 százaléka pedig egy óra leforgása alatt többször is, akár 10 percenként, vagy még gyakrabban ránéz a telefonjára.

A magyar okostelefon felhasználók európai társaikhoz képest többet tartják maguknál a készülékeiket: 10-ből 3 megkérdezett több mint 20 órán keresztül képtelen megválni az okos készülékétől, annak ellenére, hogy közel kétharmaduk maximum napi 3-8 órán keresztül használja aktívan a telefonját. Ráadásul a válaszadók 81 százaléka alvás közben is kartávolságon belül tartja a készülékét. A magyarok 45 százaléka az ébredést követően először a telefonja után nyúl, elalvás előtt pedig 58 százalékuk még az interneten böngészik a telefonja segítségével.

Ugyanakkor azt is megjegyezték, hogy a magyarok 42 százaléka úgy érzi túl sok időt tölt az okostelefonjával, 49 százalékuk pedig megpróbál időkorlátot is szabni a mobilozásnak.
A kutatás 12 európai országban több mint hatezer felhasználó, köztük 501 magyar okostelefon tulajdonos bevonásával készült januárban.

A vállalat korábbi közlése szerint tavaly több mint 15 százalékkal növelte globális értékesítési árbevételét a kínai Huawei Technologies Co. Ltd. mobil távközlési berendezés gyártó és szolgáltató vállalat, okostelefon-eladásait Európában több mint húsz százalékkal növelte. A vállalat globális, valamennyi üzletágát magába foglaló árbevétele az egy évvel korábbihoz képest tavaly több mint 15 százalékkal, 600 milliárd jüanra (92 milliárd dollár) nőtt, az okostelefon szállítása világszerte elérte a 153 milliót, amellyel a világon a harmadik helyen áll. A Huawei 2015 óta a világ harmadik legnagyobb okostelefon szállítója a globális kiszállítások alapján, 2016-ban 140 millió okostelefont szállított le, a megelőző évinél mintegy 30 százalékkal többet.

Címkék: függő, mobil, okostelefon

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során