Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2019. Január 18. 11:39, péntek | Helyi
Forrás: Elek András

„Az igazságra és csakis az igazságra törekedj”

„Az igazságra és csakis az igazságra törekedj”

Ökumenikus imahét Hódmezővásárhelyen (is)

Vasárnaptól nyolc napon át közösen imádkoznak a magyarországi egyházak a Krisztus-hívők egységéért. A vásárhelyi keresztyén felekezetek idén is csatlakoztak az ökumenikus imahéthez és január 20-27. között egymás templomaiban, gyülekezeti termeiben közösen járulnak az Úr színe elé. A nyitó istentisztelet Hódmezővásárhelyen, a Református Ótemplomban lesz január 20-án, vasárnap 17 órakor. Igét hirdet Németh László római katolikus esperes, a liturgiát Nagy Ervinné evangélikus lelkipásztor vezeti.

A világ keresztyén közösségei január harmadik vasárnapjától nyolc napon keresztül összegyűlnek, hogy imádkozva növekedjenek az egységben. Minden évben egy-egy ország Krisztus-hívő közössége állítja össze az adott hét tematikáját, az idén a világ legnagyobb muszlim lélekszámú országa, Indonézia – az összlakossághoz képest ‑ szerény lélekszámú keresztyénei határozták meg az imahét alapvetését. A központi ige: „Az igazságra és csakis az igazságra törekedj…” (MTörv/5Móz 16,18-20).

A vásárhelyi imahét alkalmai vasárnaptól vasárnapig délután öt órakor kezdődnek. A nyitó istentisztelet az Ótemplomban lesz január 20-án. Hétfőn a tabáni református imaházban, kedden az evangélikus templomban, szerdán a baptista gyülekezet, csütörtökön az újtemplomi református gyülekezet imatermében, pénteken a Szentháromság templomban, szombaton a Völgy utcai unitárius gyülekezeti teremben gyűlnek össze a hívek a közös imaalkalmakra. Az imanyolcad a Szent István Király Templomban zárul január 27-én, szintén 17 órai kezdettel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: