Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Augusztus 31. 09:49, hétfő | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs

Az Emlékpontban forgatott filmmel VERSenyeznek a szentesi diákok

Az Emlékpontban forgatott filmmel VERSenyeznek a szentesi diákok

A Nemzeti Színház és a Magyar Versmondók Egyesülete idén is meghirdette határokon átívelő versmondó és versklip versenyét, a Nemzeti VERSenyt.

A megmérettetésre a szentesi középiskolás, Kunszabó Viktória is benevezett, s versenyfilmjének forgatásához a helyszínt a hódmezővásárhelyi Emlékpont biztosította.

A verseny második fordulójában Kunszabó Viktória, a szentesi Zsoldos Ferenc Technikum idén tizenkettedikes, rendész szakos diákjának feladata egy, a rendszerváltozás témájához kapcsolódó versklip forgatása volt. Mint felkészítő tanára, Mácsai Anita elmondta: választásuk Kányádi Sándor Kuplé a vörös villamosról című versére esett, amelynek drámai hangvételű földolgozását készítették el.

–Fontosnak tartottam, hogy a szocializmus időszakáról hiteles helyen szerezzenek információkat a diákjaink – mondta el a tanárnő, aki arról is szólt, hogy az Emlékpont történésze, Nagy Gyöngyi szakmailag kifogástalan tárlatvezetésen mutatta be a korszakot a diákoknak, s a közgyűjtemény a helyszínt is biztosította a kisfilm forgatásához.

A Nemzeti Színház igazgatója, Vidnyánszky Attila vezette zsűri döntése szeptember első napjaiban derül ki, azonban a következő fordulóba a közönség szavazataival is bejuthatnak versenyzők.

Az Emlékpontban forgatott versklipet – amelynek szerkesztő-operatőre a szintén szentesi középiskolás, Chomiak Dávid volt – az alábbi linken tekinthetik meg:
https://www.youtube.com/watch?v=6FIpaZ9HL3k

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.