Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Május 26. 17:18, csütörtök | Helyi
Forrás: Hadobás Nóra tanácsadó NOGUCHI PORTER NOVELLI RONIN DIGITAL

Az egyszerű és átlátható webshopokat szeretik a magyar online vásárlók

Az egyszerű és átlátható webshopokat szeretik a magyar online vásárlók

Hiába jó a kínálat és az ár, ha nem elég egyszerű a vásárlási folyamat, akkor visszafordulnak a felhasználók.

Ez derül ki az Év Internetes Kereskedője Díj shortlistjére bekerült 40 webshop „élményteszteléséből”, amelyet a Testbirds crowdtesting csapata elemzett 400 UX tesztelővel.

A különböző iparágakból érkezett webshopok elemzésénél a Testbirds által használt módszertan négyféle mutatószám eredményét kombinálta, minden webshopot 20-20 tesztelő véleményezett, így összesen 400 kérdőív eredménye alapján alakult ki a kis és közepes és nagyválallati kategóriában a legjobb 10 webáruház. Ebből a listából neves szakmai grémiumból álló zsűri fogja titkos szavazással kiválasztani kategóriánként azt a kereskedőt, akit a legjobbnak tart. A Díj nyertese az lesz, aki a beküldött pályázati anyag és zsűri szavazata alapján a legtöbb pontot gyűjti.

Kis- és középvállalati kategória továbbjutói:
avxcafe.hu,carpmania.hu,hadawebshop.hu,lumenet.hu,naurel.hu,okosjatek.hu,petissimo.hu,pharmaplaza.hu,prevenciopatika.hu,ruhafalva.hu
(ABC sorrendben)

Nagyvállalati kategória továbbjutói:
aqua.hu,bonuszbrigad.hu,butlers.hu,jateknet.hu,lifestyleshop.hu,mall.hu,mediamarkt.hu,notebook.hu,otthondepo.hu,rossmann.hu
(ABC sorrendben)

A Testbirds által begyűjtött felhasználói visszajelzésekből kitűnik, hogy a vásárlók számára az egyszerűség és az átláthatóság a legfontosabb, ezt követi a termék aloldalak minősége, és a letisztult design. Ennek megfelelően a lista elején végzett webshopok ezekben a tulajdonságokban emelkednek ki leginkább. Azok a felületek kapták a legkevesebb pontot, ahol a felhasználók nehézkesen találták meg a keresett termékeket és érzésük szerint feleslegesen hosszú regisztrációs, illetve rendelési folyamaton kellett átmenniük.

„A felhasználók számára a használhatóság fontosabb, mint maga a tartalom. Ha a vásárlók a webshopban elkeverednek, nem találják amit keresnek, vagy hiányos termék adatlapokkal és elavult designnal találkoznak, elveszítjük őket, hiába jó a kínálat” - mondta Lichter Tamás, a Testbirds Kft. ügyvezetője.

Egyszerűség és átláthatóság a fizetésnél is

„A MasterCard tapasztalatai szerint az ügyfelek számára a fizetésnél is fontos az egyszerűség és az átláthatóság. Ezért is kedveltek azok az új generációs megoldások, amelyek egyszerűbbé teszik az internetes vásárlási folyamatot. A MasterCard fejlesztéseinek köszönhetően az online fizetéshez ma már a bankkártya számának begépelése sem feltétlenül szükséges. A több mint 200 hazai webshopban elérhető MasterPass digitális szolgáltatással ugyanis a kártyabirtokosnak csupán a telefonszámát kell megadnia az online kereskedő oldalán, majd ezt követően a fizetést az okostelefonra letöltött, MasterPass-képes mobiltárcában hagyja jóvá.” – mondta Eölyüs Endre, a MasterCard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója.

A díjról:

Hogy ki az Év Internetes Kereskedője 2016-ban, az június 7-én derül ki a Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Egyesület XIII. Elektromos Kereskedelem Konferenciájának gálavacsoráján. A SzEK.org idén 10. alkalommal adja át az Év Internetes Kereskedője Díjat, amely legfőbb célja a hazai internetes kereskedelem népszerűsítése és az online vásárlás iránti bizalom kiépítése. 2016-ban a versenyben minden olyan magyarországi bejegyzésű vállalkozás részt vehetett, amely online kiskereskedelmi tevékenységet folytat. A díj több fordulós, az utolsó most következő fordulóban szakmai zsűri ítéli oda, kis- és középvállalati, illetve nagyvállalati kategóriában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni