Városlista
2022. november 29, kedd - Taksony

Hírek

2022. Július 12. 15:46, kedd | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Az EFOTT-ra vonattal érkezőknek Velencéről és Kápolnásnyékről biztosított a rendszeres buszcsatlakozás

Az EFOTT-ra vonattal érkezőknek Velencéről és Kápolnásnyékről biztosított a rendszeres buszcsatlakozás

Július 13. és 17. között rendezik az EFOTT-ot a Velencei-tónál, Sukorón. A már akár emeletes,

KISS motorvonattal érkező fesztiválozók számára Velence és Kápolnásnyék vasútállomáson is rendszeres csatlakozást biztosít a Volánbusz a rendezvény helyszínéhez legközelebb eső buszmegállóhoz.

Budapest és a Velencei-tó között napközben félóránként közlekednek az elővárosi Z30 és G43 vonatok. Ha valaki nem ismeri, és kipróbálná, vagy nagyon szereti, és azért utazna emeletes, KISS motorvonattal, már megteheti a Velencei-tó más fürdőhelyei mellett az EFOTT-ra is. Az esti koncertekre utazáshoz ideális a 14:27-kor (3516) és a 18:27-kor (3518) Kőbánya-Kispestről Székesfehérvárra induló vonat, mely mindennap KISS motorvonattal közlekedik. Ezek mellett, a hétvégén a 13:27-kor (3544) és a 17:27-kor (3546) Kőbánya-Kispestről Székesfehérvárra induló G43-as járaton is emeletes vonaton lehet utazni. Az éjszakai időszakban a fesztivál ideje alatt a Bagolyvonatok sűrített menetrend szerint, óránként közlekednek a Velencei-tó partjánál Budapest és Székesfehérvár (Balaton) között. A Bagolyvonatok megállnak Velence és Kápolnásnyék állomáson is.

Azoknak a diákoknak, akik vonattal utaznak az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójára vagy onnan haza, a MÁV-START a 15, 30 vagy 60 napos Vakáció bérlet váltását ajánlja, különösen, ha a nyár hátralevő részében is utaznának még vonattal bárhol az országban. A jegyvásárlás legkényelmesebb módja a MÁV applikáció, amin keresztül bárhol, bármikor gyorsan és sorban állás nélkül meg lehet vásárolni a vonatjegyet, amit utazásnál is elektronikusan, az appból lehet bemutatni, az online jegyvásárlásra a vasúttársaság ráadásul 10 százalék kedvezményt nyújt a pénztári árhoz képest. Aki automatából venne jegyet, a Velencei-tó partján minden állomáson és megállóhelyen megteheti, a nap bármely szakában.

A Volánbusz-járatok Velence vasútállomástól a fesztivál helyszínéhez legközelebb eső, Enyedi utcai megállóhelyhez munkanapokon 20 óráig minden óra 00 perckor, hétvégén minden páratlan óra 00 perckor indulnak. Visszafelé az utolsó járat munkanapokon 18:45-kor, hétvégén 17:45-kor indul. Kápolnásnyék, vasútállomástól Velence, Enyedi utcához 23:30-ig munkanapokon minden óra 30 perckor, hétvégén 17:50-ig minden páratlan óra 50 perckor, majd 18:30-kor, 19:30-kor, 20:25-kor és 23:30-kor indulnak a járatok. Visszafelé az utolsó járat naponta 23:12-kor indul. Részletes információk buszjáratokról a www.menetrendek.hu oldalon található.

Az EFOTT különbuszai Kápolnásnyék állomáson csatlakoznak a vonatokhoz 30-60 percenként, ezekre külön jegy váltása szükséges. Az EFOTT buszai az éjszaka is folyamatosan közlekednek, így a Bagolyvonatokhoz is csatlakoznak. A buszok menetrendje az EFOTT holnapján érhető el.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 28. 12:48, hétfő | Helyi

Lejátszotta első mérkőzését a Kosársuli felnőtt női csapata

Lejátszotta történetének első felnőtt női bajnoki mérkőzését a Vásárhelyi Kosársuli. Az egyesület női csapata a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei bajnokságban lép pályára a következő hónapokban.

2022. November 28. 12:39, hétfő | Helyi

Vers a Peronon – adventi különkiadás

A MÁV, a Balatonalmádi Aranyhíd Polgári Egyesülettel karöltve, az elmúlt években nyaranta már megszokott, peronokon hallható versek után újabb nagy fába vágja a fejszéjét.

2022. November 22. 10:52, kedd | Helyi

Újítsuk fel Európát!

Az energiamegtakarítás közös érdek

2022. November 22. 10:49, kedd | Helyi

Saját nevelésű edző a Kosársuli kispadján

Saját nevelésű edző váltja Slobodan Kalinicet a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli kispadján.