Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Október 28. 11:31, péntek | Helyi
Forrás: Martonosi János sajtófőnök

Az eddigi legnagyobb falat kerül terítékre

Az eddigi legnagyobb falat kerül terítékre

Óriási sebességre kapcsolva indította a szezont a Vásárhelyi Kosársuli.

Utasi Gábor alakulata az NBI B mindkét csoportját figyelembe véve egyedüli veretlenként, a tabella élén várja a folytatást. Szombaton 18 órakor viszont az eddigi legerősebb ellenfél vár a kék-sárgákra Debrecenben.

A DEAC alaposan kicserélődött a tavalyi idényhez képest. Az akkor még a Nagy testvérek fémjelezte gárda ellen nem volt könnyű dolga Vas Péteréknek. Hazai pályán csak 2 ponttal tudtak nyerni ellenük, míg idegenben végig futva az eredmény után 12 ponttal kaptak ki az alapszakaszt végül a 3. helyen záró cívisvárosiak ellen. A 2016-17-es bajnokságban azonban nem szerepelnek ilyen jól a hajdúságiak, jelenleg 3-2-vel az ötödik helyen tanyáznak. Az igencsak megfrissült együttesben jelenleg a korábbi válogatott, szegedi Molnár András, valamint Savic és Farkas a legponterősebb.


A még hibátlan Kosársulinak biztos, hogy fel kell kötni a gatyát, hogy ne akadjon torkán a falat a hajdúságiak otthonában. Megnehezíti a dolgukat, hogy az előző két összecsapáson extrát nyújtó Genal egy bokasérülés miatt nem állhat a szakmai stáb rendelkezésére. Ő a legutóbbi két fordulóban 27 pontot átlagolt, de más statisztikai kategóriákban is kiemelkedően produkált. Nem szól a vásárhelyiek mellett a hosszú utazás ténye sem.

Ennek ellenére, ha az együttes meg tudja mutatni, hogy csapatként küzdve pótolhatják légiósukat, és a többiek közül a szintén ragyogóan játszó Szabó Péter mellé más felzárkóznak még néhányan, akkor nem lehet semmi akadálya, hogy megszülessen a hatodik siker.

A Hódmezővásárhely legközelebb november 12-én szombaton 18 órakor a második Honvédot fogadja hazai pályán a bajnokságban. Ennek ellenére jövőhéten sem kapnak kimenőt a srácok, akik az NBII-es Kozármislenyhez látogatnak a Hepp-kupa következő fordulójában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.