Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2016. Január 22. 13:06, péntek | Helyi
Forrás: Benkő László

Az A.S.A. Kft. megkezdi a hulladékgyűjtő edényzetek begyűjtését

Az A.S.A. Kft. megkezdi a hulladékgyűjtő edényzetek begyűjtését

Január 26-ától gyűjti be a korábbi szolgáltató Hódmezővásárhelyen a régi, kék hulladékgyűjtőket.

A részletekről Kovács Pál, a Hódmezővásárhelyi Köztisztasági Kft. ügyvezetője tájékoztatta a sajtó képviselőit.

Az A.S.A. Kft. kék hulladékgyűjtő edényzetei beszedésre kerülnek. A lakosság érdekében mindent megtesz az önkormányzat és a Hódmezővásárhelyi Köztisztasági Kft. hogy minden menetrend szerint megvalósuljon. A két cég igyekszik egymás segítségére lenni annak érdekében, hogy a kék edényzetek gond nélkül begyűjtésre kerüljenek. Az A.S.A. Köztisztasági Kft. honlapján feltüntetésre került, hogy milyen kuka-visszavételi járatterv készült mind a kis-, mind a nagy-edényzetek vonatkozásában,de a volt szolgáltató ígérete szerint minden lakosnak külön is kiküldi ezt a táblázatot.

Problémaként merült fel az elmúlt egy-két hétben, hogy a lakosság telerakta a kék edényzeteket, annak ellenére, hogy már a zöld a használatos. Az A.S.A. Kft. csak üres állapotban fogja elszállítani a kék edényzeteit. A megvalósítás érdekében a Hódmezővásárhelyi Köztisztasági Kft. is segítségére lesz az A.S.A. Kft.-nek, mind pedig a lakosságnak.

Kovács Pál hangsúlyozta: „Terveink szerint az elvitel előtti napokon igyekszünk kiüríteni ezeket a nagy 660 és 1100-as edényzeteket az elszállíthatóság érdekében. A kisebb edényzetek ürítéséről mindenképpen a lakosoknak kell gondoskodniuk. Kérjük, hogy a családi házaknál a lakosság a kék edényzetben meglévő esetleges hulladékát a zöld edényzetekbe helyezze át. A probléma alapvetően a magas házas eseteknél jelentkezik. Ott a lakosok, illetve egyéb más személyek telerakták az edényzeteket. Bízunk abban, hogy a január 26-án induló kukabegyűjtés viszonylag rövid időn belül - az ígéretek szerint 1 hónap alatt - le fog bonyolódni.”

A Hódmezővásárhelyi Köztisztasági Kft.-nek továbbra is működik a zöld száma, amin a lakosság bármilyen segítséget kérhet. Ingyenesen hívható zöldszám: 0680 931-004.

Jövőhéttől a szelektív hulladékgyűjtés is megkezdődik. A vegyes gyűjtőedényzetekkel együtt fogják elszállítani a szelektív hulladékot. Fontos változás, hogy február 1-jétől Öreg-Kishomokon változni fog a begyűjtési rend. Az eddigi hétfő helyett minden héten szerdán fogják üríteni a vegyes hulladékgyűjtő edényzetet. Minden hónap utolsó teljes hetében fogják elszállítani a szelektív hulladékot a vegyes edényzet hulladékával együtt. A Hódmezővásárhelyi Köztisztasági Kft. szelektív hulladékgyűjtési naptárt küld a lakosságnak, ami tartalmazza, hogy mikor, melyik nap szállítják el tőle az év folyamán a szelektív hulladékot. Amennyiben változik a hulladék mennyisége, úgy bevezethetővé válik a kétheti ürítés is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben