Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2023. Április 03. 09:16, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Az apját meggyilkoló fiatal kényszergyógykezelését kérte az ügyészség

Az apját meggyilkoló fiatal kényszergyógykezelését kérte az ügyészség

Kóros elmeállapota miatt felmentését, egyben kényszergyógykezelését indítványozta az ügyészség annak a fiatal férfinak, aki fejlövéssel végzett apjával tavaly májusban Barcs közelében.

Azt írták: a vádlott rendszeresen elkísérte hivatásos vadászként dolgozó apját vadászatokra, így tudta, hogyan kell a fegyvereket használni.

A fiatalember a bűntett napján kifejezetten kérte, hogy az apjával tarthasson, mivel - kóros elmeállapotából fakadó azon tévképzete miatt, hogy a sértett rossz hatással van az emberiségre - végezni akart vele.

A fiú vadászat után megvárta, hogy az apja elkezdje az elejtett vad kizsigerelését, majd mögé lépett és az egyik golyós vadászpuskával hátulról fejbe lőtte. A holttestet a közelben elrejtette és másnap apja további fegyvereit magához véve Budapestre szökött.

A főügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában azzal indokolta a fiatalember felmentésére és kényszergyógykezelésére tett indítványt, hogy az elkövető a kóros elmeállapota miatt képtelen volt cselekménye következményeinek felismerésére vagy arra, hogy e felismerésnek megfelelően cselekedjen, ezért nem büntethető.

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a bűncselekmény idején 18 éves fiatalembert a Terrorelhárítási Központ közreműködésével fogták el. Tettét azzal indokolta, hogy "olyan világmegváltó dolgokat akart tenni az emberiség érdekében, amit az apja - a megtestesült gonosz, az antikrisztus - megakadályozott volna".

Fotó: Pixabay

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.