Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Augusztus 24. 12:58, hétfő | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Augusztus végén befejeződik a ceglédi, 100a vonal felújítása

Augusztus végén befejeződik a ceglédi, 100a vonal felújítása

A Nyugati pályaudvar és Városligeti elágazás közötti szakasz átépítése ütemtervnek megfelelően halad, és nyár végén befejeződnek a vonatközlekedést is zavaró munkálatok.

A felújítás miatti módosított menetrend augusztus 31-ig van érvényben.

Ceglédi vonal felújításaA ceglédi (100a) vonal felújítás keretében, a Nyugati pályaudvar és a Városligeti elágazás közötti szakaszon 5,6 kilométeren átépítik a vágányokat, hogy megszüntessék a sebességkorlátozásokat. A távközlési eszközöket, a biztosítóberendezéseket és a felsővezetéket is karbantartják.

Májusban kezdődött a ceglédi vonal átépítése és július elejére befejeződött a felújítás első és második szakasza, akkor mindkét vágányon egy-egy kilométernyi szakaszt építettek át. Jelenleg a bal vágány felújítását végzik a Nyugati pályaudvar és a Városligeti elágazás között, a szakasz egy részén az alépítményt már megépítették, hétvégenként pedig folytatódnak a váltócserék.

A Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon a még augusztus 31-ig fennálló korlátozásokról, az érvényben lévő menetrendmódosításokról utazás előtt a MÁVINFORM oldalán tájékozódhatnak az utasok.

Háttérinformációk:

Ceglédi vonal felújításaA MÁV mintegy 4 milliárd forintot csoportosított át idén saját forrásból a ceglédi, 100a vonal Nyugati előtti szakaszának felújítására, hogy kevesebb legyen a műszaki hiba és pontosabb legyen a vonatok közlekedése. Az idei beruházás során a vágányok átépítésén túl a távközlési eszközök, a biztosítóberendezések és a felsővezeték karbantartását is elvégzik. A felújításba vont vágányokkal és kitérőkkel összefüggésben a meglévő váltófűtési rendszerek is korszerűbbek lesznek, ennek köszönhetően megelőzhető a váltók lefagyása, és jelentősen csökken az ebből adódó vonatkésés a téli időszakban.

A májustól augusztus végéig tartó munkálatok során a lehető legkisebb környezeti zajterhelésre törekszenek, de a korszerű földmunkagépek, vasúti és közúti tehergépjárművek, illetve pályafenntartási gépek is kelthetnek a szokottnál erősebb zajt. A Városligeti elágazásnál az induló személyszállító vonatoknak és a pályaépítő gépeknek a vasúti hatósági előírások miatt rövid hangjelzést kell adni a munkaterületeknél a hajnali és éjszakai időszak között. A zajterheléssel járó munkavégzés miatt a lakosság megértését és türelmét kéri a vasúttársaság.



Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.